Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченка не звільнять принаймні до листопада

Понеділок, 20 жовтня 2003, 13:12
Конституційний суд України планує почати розгляд справи про особливості функціонування виконавчої влади і місцевого самоврядування в Києві в листопаді 2003 року, повідомив голова КС Микола Селівон.

На прес-конференції в понеділок він також сказав, що колегія Конституційного суду пропонує провести усне слухання цієї справи.

Він також нагадав, що КС відкрив конституційне провадження за поданнями народних депутатів і президента про особливості функціонування виконавчої влади і місцевого самоврядування в Києві.

Коментуючи рішення Печерського місцевого суду Києва, що визнав неправомірною бездіяльність Кабінету міністрів України в зв'язку з вимогою звільнити з посади голову київської міськадміністрації Олександра Омельченка, Селівон виразив задоволення тим, що суд загальної юрисдикції прийняв до провадження таку справу.

Він відзначив, що це є наслідком рішення Конституційного суду про судовий захист прав і свобод, відповідно до якого на суди загальної юрисдикції поширюються всі правовідносини, що існують у державі.

Разом з тим, він відзначив, що, оскільки КС розглядає справу про положення, яке застосував Печерський місцевий суд, то суд повинен був призупинити розгляд справи.

"Тільки Конституційний суд може дати офіційне тлумачення, яке обов'язкове для всіх, у тому числі для судів загальної юрисдикції", - підкреслив глава КС.

Крім того, він відзначив, що рішення Печерського суду поки не набуло сили.

Як повідомлялося, Печерський місцевий суд Києва визнав неправомірною бездіяльність уряду в зв'язку з вимогою звільнити з посади главу київської міськадміністрації Омельченка, який досяг 65-літнього віку.

Скарга до суду була подана народним депутатом Леонідом Черновецьким. Відповідно до рішення суду, бездіяльність уряду полягає в невнесенні з 9 серпня 2003 року подання президентові України про звільнення Омельченка з посади голови столичної адміністрації в зв'язку з досягненням ним граничного віку перебування на державній службі.

Відповідно до закону "Про держслужбу", граничний вік перебування на державній службі - 65 років, однак це не стосується виборних посад. Президент Леонід Кучма заявив про намір "підійти за законом" до чиновників, що досягли граничного віку перебування на держслужбі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування