Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васильєв – майже генпрокурор.

Понеділок, 3 листопада 2003, 18:34
Парламентська більшість ухвалила рішення підтримати кандидатуру першого віце-спікера Геннадія Васильєва на призначення його генеральним прокурором.

Про це журналістам у понеділок після засідання координаційної ради
більшості повідомив його координатор Степан Гавриш.

За його словами, на засіданні ради ухвалено рішення про "максимальну підтримку Васильєва". Депутат пояснив, що Васильєв є членом парламентської більшості і фракції, що входять до неї, цінують професійні й людські якості цього кандидата. (У парламентську більшість входить більше 226. Саме стільки необхідно для затвердження генпрокурора Верховною Радою).

Відповідаючи на питання, чи обговорювалася на засіданні можлива кандидатура на посаду першого віце-спікера у випадку призначення Васильєва генпрокурором, Гавриш підкреслив, що це питання взагалі не зачіпалося "в силу етичних моментів".

За його словами, це питання знаходиться в компетенції голови Верховної Ради. Координатор додав, що жоден з лідерів парламентської більшості, що були присутніми на засіданні, не піднімав це питання.

Коментуючи вимогу фракції "Наша Україна" заслухати на засіданні парламенту
в вівторок інформацію, що стосується подій у Донецьку, Гавриш відзначив, що парламентська більшість стурбована цим питанням і не виключає можливості блокування роботи парламенту.

Сьогодні передчасно стартували президентські вибори, що може вплинути як на роботу парламенту, так і на стабільність в українському суспільстві, підкреслив він.

Коментуючи вимоги опозиційних фракцій заслухати звіт колишнього генпрокурора Святослава Піскуна в парламенті, Гавриш сказав, що такого звіту "в природі не може бути", оскільки така можливість не записана ані в регламенті парламенту, ані визначена в законодавстві України. Він відзначив, що Піскуна можна запросити в парламент як приватну особу. У той же час, вважає депутат, у цьому немає необхідності.

Говорячи про вимогу лідера соціалістів Олександра Мороза винести на голосування законопроект про вибори народних депутатів на пропорційній основі в нинішній четвер, координатор відзначив, що ця тема існує постійно.

Мороз заявив про це на погоджувальній нараді депутатських фракцій і груп у керівництва парламенту, підкресливши, що якщо це питання не буде внесене до порядку денного, то опозиційні фракції знову вдадуться до блокування парламентської трибуни, сказав Гавриш.

У той же час, за його словами, парламентська більшість має намір спостерігати за цим і не буде голосувати за цей законопроект. Він додав, що парламентська більшість має намір дочекатися висновків Конституційного суду по законопроектах про внесення змін у Конституцію і після того ухвалити відповідне рішення і проводити голосування по законопроекту про вибори депутатів на пропорційній основі.

Інтерфакс-Україна

ВАСИЛЬЄВ УЖЕ В ЧЕТВЕР МОЖЕ СТАТИ ГЕНПРОКУРОРОМ

Васильєва – у генпрокурори, Гавриша – у віце-спікери, опозицію – на узбіччя


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування