Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АП заборонила заслуховувати силовиків про події у Донецьку

Вівторок, 4 листопада 2003, 12:38
Лідер СПУ Олександр Мороз вважає, що засідання Верховної Ради у вівторок було зірвано через те, що більшість отримала "вказівку" з адміністрації президента не допустити заслуховування силових міністрів щодо подій у Донецьку.

Про це заявив Мороз після закриття сесійного засідання в інтерв’ю журналістам. Лідер СПУ вийшов до преси разом із Віктором Ющенком і Юлією Тимошенко, вони спільно давали коментарі пресі.

Мороз сказав, що була компромісна пропозиція запросити керівників МВС та СБУ у вівторок увечері на погоджувальну раду, а у середу зранку заслухати їх звіт у сесійній залі.

"За нашою інформацією, сьогодні правоохоронні органи стали виконавцями волі кримінальних структур", - пояснив Мороз і додав, що у зв’язку з цим необхідно, щоб силовики "поінформували" депутатів.

Віктор Ющенко зазначив, що події у Донецьку "можуть стати ключовим сценарієм" передвиборчої кампанії. "Тільки публічний розгляд цього питання може дати відповідь, як це не допустити надалі".

Юлія Тимошенко сказала, що події у Донецьку були покликані "роз’єднати більш-менш толерантні стосунки між урядом і представниками опозиції".

Ще однією метою вона назвала спробу "ввести парламент у кризу, і під це підвести кадрові зміни у керівництві Верховної Ради".

За словами Тимошенко, протидія "Нашій Україні" у проведенні з’їзду мала "продемонструвати Україні і світу, що пряме застосування сили буде спожито народом".

Водночас політкоординатор більшості Степан Гавриш сказав, що нинішні події свідчать, що Верховна Рада стала заручником початку передвиборчої кампанії. "Виконання нинішньої вимоги [заслухати силовиків] обросте ще двома іншими вимогами".

Гавриш закликав депутатів "підписати внутрішній договір про те, що парламент виконує свої парламентські функції во ім’я розвитку демократії".

Гавриш також сказав, що "Литвин робить відчайдушні спроби зберегти український парламент зразка 2002 року". Він не пояснив, що мав при цьому на увазі.

Як відомо, спікер Володимир Литвин закрив засідання парламенту у вівторок після того, як опозиція заблокувала трибуну, вимагаючи заслухати силових міністрів через події у Донецьку. Парламент не розглянув жодного питання, хоча після внесення змін до регламенту вівторок став днем голосування.

"Українська правда"



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...