Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛИТВИН ЗАКРИВ ЗАСІДАННЯ ЧЕРЕЗ "ТАЄМНУ ЗМОВУ" КУЧМІСТІВ І "НАШОЇ УКРАЇНИ"

Четвер, 6 листопада 2003, 12:38
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин достроково закрив засідання парламенту через неможливість досягти згоди між парламентською більшістю і опозицією.

Депутати не змогли розблокувати після перерви роботу парламенту. За пропозицію спікера, яку узгоджували лідери фракцій, проголосувало 96 депутатів.

Після перерви на консультації Литвин повідомив депутатам свій алгоритм розблокування роботи парламенту, що передбачав негайне створення робочої групи на базі комітетів парламенту, зокрема, комітетів державного будівництва Матвієнка, з питань боротьби з оргзлочинністю Стретовича, законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Мойсика.

За словами Литвина, робоча група мала до вівторка визначитися щодо необхідності звіту голови СБУ, міністра внутрішніх справ та міністра освіти, а також щодо створення спеціальної слідчої комісії та проведення закритого засідання парламенту.

У цій ситуації, наголосив Литвин, для створення слідчої комісії було достатньо голосів 150 депутатів.

Водночас, депутати від опозиції вимагали проголосувати за включення звіту до порядку денного вівторка, аргументуючи це тим, що більшість може їх "кинути".

Виступаючи з трибуни, Ющенко заявив, що події у Донецьку - "нахабство, порушення закону і Конституції". І тому чотири фракції опозиції наполягають на тому, щоб цей конфлікт було врегульовано: слід терміново заслухати силовиків, створити слідчу комісію та провести закрите засідання парламенту.

Він зазначив, що в парламенті є одна сила, що категорично проти звіту силовиків.

В той же час керівник парламентської більшості Степан Гавриш зазначив, що неприпустимо ставити силових міністрів в залежність від однієї політичної сили.

На це лідер соціалістів Мороз нагадав йому, що міністри підзвітні парламенту як представники виконавчої влади. "І коли 210 депутатів звертаються до них вимогою звіту, міністри не можуть це ігнорувати. Це неприпустимо в жодній нормальній країні", - вважає Мороз.

Він також рекомендував Гавришу не надто захищати силовиків, бо завтра вони можуть "побити і його".

Після дебатів Литвин поставив свою пропозицію на голосування, але депутати не підтримали її. "За" проголосували повністю КПУ та СПУ. З-поміж представників більшості підтримали це тільки 4 представники "Регіонів", 3 – "Народовладдя", 9 – "Європейського вибору".

Після цього Литвин закрив засідання, зазначивши, що "тут, напевно, є якісь таємні домовленості представників більшості і "Нашої України".

Литвин також сказав, що справжньою причиною блокування є те, що у четвер мало відбутися голосування про затвердження Геннадія Васильєва генпрокурором.

У четвер депутати не розглянули жодного питання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...