Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯКБИ КИСІЛЯ ХОТІЛИ ВБИТИ, ТО ЙОГО БИ ВБИЛИ

Четвер, 6 листопада 2003, 17:01
Потерпілий при вибуху джипа в центрі столиці у вівторок депутат Голосіївської райради Володимир Кисіль перебуває на обліку МВС як лідер київського організованого злочинного угрупування "Кисіля". Це підтвердив заступник міністра внутрішніх справ, керівник кримінальної міліції Петро Опанасенко.

"Кисіль" і депутат Кисіль - одна і та ж особа", - сказав він після прес-конференції в четвер у Києві, відповідаючи на питання журналістів.

Опанасенко нагадав, що на сьогодні на обліку у Києві перебувають дві чинні ОЗГ - "Кисіля" ("Діда") і "Прища". Однак, з його слів, за останні роки цими угрупуваннями не скоювалися злочини.

У той же час на прес-конференції заступник міністра підкреслив, що Кисіля не можна назвати злочинцем, оскільки "злочинцем називає людину тільки суд".

Опанасенко повідомив, що в цей час активну роль в розкритті справи по вибуху джипа у Києві на вулиці Рейтарській взяло на себе Головне управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України.

Він підтвердив, що в цей час розглядаються всі версії причин вибуху, а не тільки версія про випадковий вибух вибухівки, яка перевозилася.

"Відпрацьовуються всі напрями версій, в тому числі і замах на життя", - сказав Опанасенко. "З'ясовується - або хтось вибухівку з тих осіб приніс (які були в джипі), або підклали, коли автомобіль був без нагляду", - додав він.

При цьому заступник міністра висловив свою думку, що, якби злочинці дійсно здійснювали замах на життя, то, ймовірно, змогли б довести справу до кінця.

Як повідомлялося, кримінальна справа в зв'язку з вибухом порушена за статтею про незаконне поводження із зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами. У свою чергу керівник центру громадських зв'язків МВС України Олександр Зарубицький підкреслив на прес-конференції, що якщо в ході слідства відкриються нові обставини, то справа може бути перекваліфікована за іншою статтею.

Відповідаючи на питання, Опанасенко також повідомив, що на сьогодні у слідства немає підстав пов'язувати вибух джипа і вбивство на початку року бізнесмена Михайла Франчука.

Він нагадав, що особи, причетні до цього злочину, оголошені в розшук. Відповідаючи на питання журналістів, заступник міністра спростував припущення про те, що в списку розшукуваних у зв'язку з цим убивством зазначений син Кисіля Вадим. "У цьому списку його немає", - сказав він.

Директор СП "Готель "Свята Софія", а також засновник ряду розважальних закладів, в тому числі казіно "Мандарин", Франчук був убитий разом з своїм охоронцем у Києві 15 березня нинішнього року.

Як повідомляло агентство з посиланням на джерела, слідство вивчало причетність до цього злочину ОЗГ "Кисіля". У квітні, будучи керівником київської міліції, Опанасенко повідомив, що міліція перевіряє версію про причетність до цього злочину відомої ОЗГ. "Були конфліктні ситуації по одній з ОЗГ. Ця версія перевіряється", - сказав тоді Опанасенко.

У 1990-х роках у Києві, за даними міліції, серед найбільш відомих київських ОЗГ, які вже зняті з обліку Головного управління по боротьбі з оргзлочинністю, були угруповання "Авдишева", "Савлохова", "Татарина", "Черепа", "Москви".

Минулого року ОЗГ "Прища" була також знята з обліку міліції. Однак, як повідомляло раніше агентство, в квітні 2003 року воно було знову відновлене на обліку як діюче угрупування.

***

У той же час, джерело в 17-й лікарні, в якій було госпіталізовано частину потерпілих після вибуху, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер, що в лікарні помер водій джипу.

Співрозмовник агентства підкреслив, що стан померлого Рудика був дуже важким. При вибуху він втратив руку і ногу, одержав відкриту черепно-мозкову травму й опіки 20% поверхні тіла.

В даний час у лікарні знаходиться три чоловіки, потерпілих при вибуху, у тому числі, вагітна жінка 1975 року народження, дитину якої вдалося врятувати.

Депутат Голосіївської райради Володимир Кисіль, який знаходився в джипі на задньому сидінні, одержав незначні ушкодження.

Усього в джипі в момент вибуху було шість чоловік, двоє від госпіталізації відмовилися.



Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Замах на Кисіля – спроба знищити свідка у справі Гонгадзе?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування