Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кірпа за місяць побудував прикордонну заставу на Тузлі

Вівторок, 2 грудня 2003, 10:22
На острові Тузла в Керченській протоці відкрита прикордонна застава, де будуть нести службу 50 військовослужбовців.

Заставу в урочистій обстановці відкрили у вівторок голова державної прикордонної служби (ДПС) України Микола Литвин і міністр транспорту Георгій Кірпа, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у відділі ДПС із питань взаємодії зі ЗМІ і зв'язків із громадськістю.

На те, щоб побудувати казарму для прикордонників, житлові приміщення для офіцерських родин, плац, ритуальний майданчик, овочесховище та інші інженерні споруди, у тому числі каналізацію і ємності для збереження палива, Мінтрансу знадобилося трохи більше місяця.

Для забезпечення постійної роботи на заставі буде працювати дизель-генератор. Прикордонний підрозділ чисельністю 50 військовослужбовців для несення служби укомплектовано транспортом і необхідною технікою.

У той же час, Росія вже підготувала варіант договору з врегулювання статусу Азовського моря і Керченської протоки і має намір його найближчим часом направити українській стороні.

Про це повідомив заступник голови МЗС РФ Віктор Калюжний у вівторок, виступаючи в Москві на міжнародній конференції, присвяченій проблемам Азово-Керченської акваторії і проблемам Каспію.

"Такий договір був зроблений, і зараз ми готуємо його до відправлення українській стороні", - сказав він.

На 5 грудня в Києві намічено черговий раунд російсько-українських переговорів з врегулювання статусу Азово-Керченської акваторії.

За словами Калюжного, домовитися про статус Азовського моря і Керченської протоки "вийде тільки через пакетне врегулювання".

Калюжний підкреслив, що всі елементи такої угоди повинні бути погоджені між собою, зокрема, питання судноплавства в Азово-Керченській акваторії.

"Головне - це визначитися, як ми будемо спільно розпоряджатися загальним надбанням Азово-Керченської акваторії", - сказав заступник міністра.

Він нагадав: "Росія вважає, що ділити потрібно дно, залишивши поверхню в спільному користуванні. Тим часом Україна наполягає на делімітації всієї акваторії Азовського моря".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...