Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Парижі осквернили могилу Симона Петлюри

Середа, 3 грудня 2003, 10:24
У Парижі осквернено могилу відомого українського державного й політичного діяча Симона Петлюри. На надгробному пам’ятнику, який було пошкоджено у декількох місцях, намальовано свастику, повідомляє радіо "Свобода".

Як відомо, Симон Петлюра загинув у травні 1926 року від руки найманого вбивці Самуеля Шварцбарта. Похований на паризькому цвинтарі Монпарнас.

Симон Петлюра оселився в Парижі наприкінці 1924 року, приїхавши з Женеви. Перед цим його емігрантське життя після остаточної поразки Української народної республіки проходило у Варшаві, Будапешті й Відні.

Могилою Симона Петлюри в Парижі опікується українська бібліотека його імені. Секретар бібліотеки Дарія Мельникович повідомила, що голова організації побачила, що "хтось ножем чи дуже гострим камінцем вирізьбив свастику на пам’ятнику і на обличчі Симона Петлюри, а також подряпав обличчя".

За її словами, інформацію про це бібліотека передала у поліцію. Але Дарія Мельникович сумнівається, чи буде якийсь результат, тому що нікого з підозрюваних не знайшли.

З нотою протесту до Міністерства закордонних справ Франції звернулося і посольство України у цій країні. Але поки що жодної реакції від французької сторони не надходило.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування