Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Асоціація міст захищає Омельченко від нападок олігархів

Четвер, 4 грудня 2003, 17:51
Асоціація міст України закликає Конституційний суд до виваженості й об'єктивності при розгляді справи, що стосується особливості функціонування виконавчої влади і місцевого самоврядування в Києві.

Про це говориться в зверненні, ухваленому на загальних зборах Асоціації в четвер.

"Уся муніципальна громадськість стежить за розглядом київської справи в Конституційному суді, оскільки його рішення повинне не тільки вирішити законодавчу колізію, але і може вплинути на долю органів місцевого самоврядування в Україні", - говориться в зверненні.

У зверненні також відзначається, що "окремі політичні сили хочуть позбавити гарантованого конституційного права на здійснення місцевого самоврядування не тільки громаду Києва, але й інші громади України".

"Для них держава - це олігархічна кланова корпорація, через котру можна не просто керувати народом, а робити за нього вибір", - відзначається в документі.

"Однак, на наше щастя, реалізувати свої наміри цілком їм заважає інститут місцевого самоврядування, тому були і є спроби його обмежити", - вважають члени Асоціації.

Асоціація міст України відзначає, що "під тиском цих сил не просто приймати зважені й об'єктивні рішення", однак виражає впевненість у "високій професійності й об'єктивності" Конституційного суду і сподівається, що конституційні права територіальних громад на здійснення місцевого самоврядування будуть захищені.

Конституційний суд України розглядає справу за поданням президента і 56-ти народних депутатів щодо правомірності перебування міського голови Києва Омельченка на посаді голови Київської міської держадміністрації після досягнення граничного для державного службовця віку 65 років).

Омельченко очолює Асоціацію міст України.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування