Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Інтернет-ЗМІ можна тепер закривати за тероризм і загрозу державності

Вівторок, 9 грудня 2003, 19:17
Президент України Леонід Кучма підписав закон, що забороняє розміщати і поширювати з використанням об'єктів сфери інформатизації, у тому числі Інтернету, заклики до захоплення державної власності, зміни конституційного ладу, а також інформацію, що містить пропаганду тероризму і війни.

Ухвалений Верховною Радою і підписаний президентом закон "Про внесення змін у деякі закони України" вносить зміни в закони "Про інформацію", "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні", "Про видавничу справу", - повідомляє прес-секретар глави держави Олена Громницька.

Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомлялося, закон був ухвалений 18 листопада.

Документ пропонує заборонити розміщення і поширення з використанням об'єктів сфери інформатизації закликів до захоплення державної власності, насильницької зміни конституційного ладу, порушення територіальної цілісності і недоторканості України.

Крім того, пропонується заборонити розміщати інформацію, що містить пропаганду тероризму, війни і геноциду або культу насильства і жорстокості, інформацію, що дискредитує особистість за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних і інших переконань, статі, етнічного або соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

Пропонується заборонити розміщати з використанням об'єктів сфери інформатизації інформацію, що може завдати шкоди честі, достоїнству або діловій репутації окремих осіб, а також інформацію, що містить ненормативну лексику або має порнографічний характер.

Крім того, забороняється використовувати друковані засоби масової інформації для закликів до здійснення терористичних актів. Відповідно до документа, друковані ЗМІ і видавнича діяльність не можуть використовуватися для закликів до здійснення терактів.

Відповідно до законопроекту, діяльність у сфері інформатизації - це сукупність дій, пов'язаних зі створенням, поширенням, використанням, збереженням, збором і обробкою об'єктів сфери інформатизації, а також надання послуг з їхнього використання. До об'єктів цієї сфери законопроект відносить інформаційні технології, продукти і ресурси.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування