Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО РАЗОМ ІЗ КПУ І КУЧМІСТАМИ – ПРОТИ ГРАНТОЇДІВ

Вівторок, 9 грудня 2003, 19:18
У Верховній Раді 9 грудня зареєстровано проект постанови про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань встановлення фактів закордонного втручання у фінансування виборчих кампаній в Україні через недержавні організації, що існують на ґранти іноземних держав (№4478).

Проект внесено лідерами п’яти парламентських об’єднань: Симоненком (фракція комуністів), Шаровим (фракція партій ППУ та "Трудова Україна"), Пустовойтенком (фракція НДП), Тимошенко (фракція БЮТ) і Гапочкою (група "Народний вибір").

Народні депутати – автори проекту постанови, наголошуючи на необхідності "запобігання закордонному втручанню у фінансування виборчих кампаній в Україні", пропонують утворити парламентську Тимчасову слідчу комісію в складі 11 осіб та обрати її головою комуніста Валерія Мішуру.

До складу комісії пропонується включити народних депутатів Горбаля ("Реґіони України"), Мішуру (КПУ), Драчевського (ПППУ та "Трудова Україна"), Шурму (СДПУ(О), Вернигору (СПУ), Турчинова (БЮТ), Рішняка (Аграрна партія), Козаченка ("Народовладдя"), Добкіна ("Демократичні ініціативи"), Пустовойтенка (НДП), Кирилова ("Народний вибір").

У пояснювальній записці до проекту зазначається, що у зв’язку з поширенням у ЗМІ заяв про те, що фінансування недержавних організацій, які існують на ґранти, досягає "масштабів, адекватних прямому втручанню у внутрішні справи України, постала необхідність вивчення діяльності тих суб’єктів впливу на політичні виборчі процеси, що фінансуються за рахунок закордонних спонсорів".

На думку народних депутатів, доцільно перевірити відповідність статутної та практичної діяльності тих "благодійних фондів, центрів, програм розвитку, що існують за рахунок виділення ґрантів, з точки зору дотримання законодавства України", повідомляє Лабораторія законодавчих ініціатив.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...