Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мирослава Гонгадзе: ще одна експертиза плівок Мельниченка непотрібна

Середа, 14 січня 2004, 13:14
Вдова вбитого журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава вважає, що автентичність розмов президента Кучми зі своїм оточенням, у яких йдеться про Георгія Гонгадзе, вже доведена і не потребує додаткових доказів.

Так вона прокоментувала в інтерв’ю Інституту масової інформації виділення з держбюджету України 850 тис. гривень на додаткову експертизу плівок Мельниченка.

"Окрім компанії ВЕК-ТЕК, яка після тривалої експертизи зробила висновок, що надані уривки є "цілісні і не зазнавали змін", записами займаються і офіційні органи США. Зокрема, Міністерство юстиції США вже проводить експертизу частини записів, наданих майором Мельниченком і представниками слідчої комісії", – пояснює Мирослава Гонгадзе.

Вона повідомила, що в листі-відповіді міністерства юстиції США на запит Американської Урядової Комісії з Безпеки і Співробітництва у Європі офіційні особи Мін'юсту США називають процес цієї експертизи технічно складним та тривалим, але наголошують, що "Міністерство юстиції та Федеральне бюро розслідувань продовжують незалежний аналіз записів, їхньої автентичності та значення для розслідування вбивства та інших питань, якими цікавиться Міністерство юстиції".

"Що ж до виділених 850 тис., то треба зазначити, що проведення експертизи записів, зроблених у кабінеті президента – це перш за все слідча дія у рамках розслідування конкретної справи. Постанову про призначення такої міжнародної експертизи має винести Генеральна прокуратура, яка проводить слідство у справі Гонгадзе", – вважає вдова журналіста.

"Нагадаю, що 10 січня 2002 року Верховна Рада України прийняла постанову № 2970-ІІІ, яка ще тоді обумовила виділення коштів з державного бюджету і проведення експертизи записів у кабінеті президента експертами, яких визначить Рада Європи. Тому при призначенні нової міжнародної експертизи державні органи України повинні виконати постанову Верховної Ради", – говорить Мирослава.

"Ще один і найважливіший аспект цього питання – для проведення експертизи записів, зроблених майором Мельниченком, державні органи України повинні направити запит до майора Мельниченка з проханням надати такі записи. Доки такого запиту нема, будь-яка експертиза не матиме жодного значення, оскільки невідомо, на основі яких матеріалів вона буде проводитись", – каже вона.

Вдова журналіста також повідомила, що досі не мала жодного контакту з новопризначеним генпрокурором Геннадієм Васильєвим.

"Що ж до намірів проводити додаткові слідчі дії, про які заявляють представники прокуратори, то я як потерпіла сторона маю право знати про ті кроки, які прокуратура має намір здійснювати у розслідуванні вбивства мого чоловіка, але до сьогоднішнього дня новопризначений генеральний прокурор не мав жодного контакту з потерпілими", – сказала вона.

Читайте також:

Навіщо уряд виділив 850 000 на плівки Мельниченка?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...