Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко не вірить, що Медведчук, Суркіс і Пінчук чиcті перед законом

Неділя, 18 січня 2004, 23:00
Антимонопольний комітет України не виявив монополізації при заснуванні телеканалів "1+1", ICTV, СТБ, Новий канал, газет "Факти", "2000", "Киевские ведомсти", "День".

Такий вердикт АМК виніс на запит щодо порушення антимонопольних обмежень при заснуванні ЗМІ Віктором Медведчуком, Віктором Пінчуком та Григорієм Суркісом, надісланий головою комітету Верховної Ради з питань свободи слова Миколою Томенком.

"Антимонопольний комітет України прийшов до однозначного висновку – монополізація ЗМІ главою адміністрації президента Віктором Медведчуком, народними депутатами України Віктором Пінчуком та Григорієм Суркісом відсутня", – сказав голова АМК Олексій Костусєв.

Але, повідомляє прес-служба відомства, Антимонопольний комітет вважає, що проведена робота дозволила фахівцям АМКУ побачити вузькі місця в сфері захисту конкуренції на ринках мас-медіа.

Проаналізувавши виявлені проблемні питання, АМК підготував пропозиції для вдосконалення законодавства в сфері ЗМІ. Йдеться про внесення відповідних змін до законів "Про телебачення та радіомовлення", "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні", "Про захист економічної конкуренції".

Свої пропозиції АМКУ вже передав для опрацювання у галузевий комітет Верховної Ради.

АМК повідомляє, що "з метою ретельного дослідження цього питання комітет провів серйозну роботу – було надіслано відповідні запити, працівниками комітету перевірено тисячі документів".

В той же час, Микола Томенко, коментуючи рішення АМК, зазначив, що монополізація телерадіоринку не потребує підтвердження чи спростування фактично. Але існує проблема юридичного підтвердження цього факту.

Тому він висловив здивування, що Антимонопольний комітет, вивчивши "тисячі документів по справі", не знайшов проявів прихованого впливу на вказані у моєму запиті та інші ЗМІ.

"Я глибоко переконаний, що обов’язком Комітету був аналіз ситуації у тому числі і з цих позицій. Громадськість має бути поінформована щодо будь-яких можливостей прямого чи непрямого контролю над медіа. Мені було б дуже цікаво познайомитися з цією масою матеріалу", – зазначив депутат у коментарі, поширеному прес-службою.

Томенко висловив готовність як голова профільного парламентського комітету "максимально сприяти внесенню змін до законодавства з тим, щоб у подальшому ми мали змогу не тільки проконтролювати, але й обмежити монополізм на інформаційному ринку: як прямий, так і прихований".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування