Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко виступив на ПАРЄ, а кучмісти закликали закрити засідання в Страсбургу

Четвер, 29 січня 2004, 17:56
Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко вважає, що "в Україні немає ані політичної, ані конституційної кризи".

Про це він заявив на слуханнях "Політична криза в Україні", які відбуваються у четвер на Парламентській асамблеї Ради Європи.

"Внесення змін до Конституції відбувається в рамках чинної Конституції і правових процедур", - підкреслив Грищенко.

Він сказав, що метою політреформи є "більш оптимальний баланс між гілками влади". "В Україні проходять гарячі, емоційні дебати, як домогтися цих цілей", - пояснив він.

"Будь-які зміни до Конституції мають і прихильників, і противників. У ідеальному світі цей процес внесення змін відбувався б спокійно. Але український народ отримав незалежність 10 років тому, і він навряд чи може чекати", - додав Грищенко.

Міністр підкреслив, що "Україна надто важлива країна, щоб гратися її долею". "Для України важливо продовжувати діалог з Радою Європи", - зазначив Грищенко і закликав ПАРЄ ухвалити правильне рішення.

***

Перед розглядом питання України представники більшості спробували відкласти розгляд питання "Політична криза в Україні" на сесії ПАРЄ.

Перед розглядом питання Олександр Карпов попросив головуючого на ПАРЄ перевірити наявність кворуму для розгляду питання, який має складати 99 депутатів у залі.

"Україну звинуватили у внесенні змін до Конституції з порушенням, і щоб зберегти юридичну чистоту, це питання треба розглядати відповідно до норм регламенту ПАРЄ. Прошу перевірити кворум у залі", - сказав Карпов.

Головуючий заявив, що для проведення такої перевірки треба, щоб її підтримали 49 депутатів. Він поставив питання на голосування, однак за проведення перевірки кворуму виступили 24 депутати, 1 проти.

Головуючий заявив, що не буде перевіряти кворум. На це Карпов заявив, що кворум можна перевірити без того, щоб ставити це на голосування. Він послався на статтю регламенту ПАРЄ, однак головуючий, посилаючись на іншу статтю, відмовився це робити.

Після цього почалися слухання "Політична криза в Україні".

"Українська правда", Страсбург


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...