Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кваснєвський дав Кучмі урок арифметики

Субота, 3 січня 2004, 10:42
Польський президент Александр Кваснєвський вважає, що два терміни проведені на посаді президента залишаються двома термінами без огляду на час ухвалення конституції.

Про це він заявив, відповідаючи на питання польського радіо пов'язані з нещодавнім рішенням конституційного суду України, який виправдав право Леоніда Кучми претендувати на тертій термін, повідомляє Українська служба Бі-Бі-Сі.

Кваснєвський висловив переконання, що це розуміє і Кучма. Польський президент також припустив, що третього терміну для Кучми прагнуть пов'язані з ним політичні кола.

"Два терміни президентства без огляду на те, яка Конституція, означають два терміни. Я думаю, що Кучма у цьому переконаний. Там більшу роль виконують інтереси оточення, тих, хто ще не знайшов відповідного наступника і трактують особу пана Кучми як інструмент", зазначив він.

Як відомо, польська конституція, ухвалена під час першої каденції Александра Кваснєвського, так само як і українська, обмежує перебування однієї особи на президентській посаді двома термінами.

Однак Кваснєвський виключив можливість подання до польського конституційного суду запиту про законність третього терміну.

30 грудня 2003 Конституційний суд України дозволив Леоніду Кучмі балотуватися на виборах президента 2004 року.

Читайте також:

КУЧМА ЗА РІШЕННЯМ КС МОЖЕ БАЛОТУВАТИСЯ В ПРЕЗИДЕНТИ У 2004

Конституційний Суд став кишеньковим судом Кучми

30 грудня 2003 – ганебний день України

"Тепер до Кучми прийде Коляда, і вмовлятиме балотуватися втретє..."

Кучма може балотуватися у 2004. Тлумачення Конституційного суду


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування