Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПАРЄ зрозуміла, що в Україні відбувається не конституційна реформа, а спроба перевороту

П'ятниця, 30 січня 2004, 11:35
Голосування довело, що в ПАРЄ прекрасно розуміють, що насправді в Україні відбувається не конституційна реформа, а спроба перевороту.

Про це сказав представник української делегації в ПАРЄ Роман Зварич, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Зварич також зазначив, що "Рада Європи продемонструвала, що ніколи не змириться з такими брутальним попранням демократичних принципів, як це відбувається нині в Україні".

"Незважаючи на те, що представники більшості Верховної Ради України використали всі процедурні засоби, щоб перешкодити розгляду цього питання, намагалися заблокувати дебати і навіть спробували зірвати кворум, їхні спроби виявилися безуспішними", - сказав Зварич.

"Тепер в Україні мають зрозуміти, що неприпустимо надалі нехтувати європейськими стандартами права. Україні можуть вказати на двері. Ми маємо зробити з цього голосування належні висновки," – заявив народний депутат України.

29 січня Парламентська асамблея Ради Європи розглянула питання "Політична криза в Україні". Депутати підтримали звіт доповідачів по Україні Ренате Вольвенд та Ханне Северінсен. За цей документ проголосували 46 депутатів, 13 – проти.

У даній резолюції ПАРЄ вказує, що голосування 24 грудня по внесенню змін до Конституції "порушують зобов’язання України відповідно до статті 3 статуту Ради Європи".

"Якщо буде зроблено подальші спроби проштовхування політичної реформи, змінюючи Конституцію у спосіб, не передбачений законодавством, та неконституційними засобами, або якщо Україна не зможе гарантувати своїм громадянам вільних і чесних виборів президента 31 жовтня 2004, ПАРЄ може поставити під сумнів мандат української делегації та може прийняти рішення скерувати до Комітету міністрів запит щодо призупинення членства України в Раді Європи", - йдеться в документі.

"Головна ідея прийнятої резолюції полягає в тому, що не можна міняти Конституцію в такий спосіб, як це намагається робити влада, і що не можна міняти "правила гри" напередодні виборів, щоб від зміни Конституції отримати певні політичні переваги", - підкреслив Роман Зварич.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування