Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Репортерам без кордонів" не подобається підконтрольність ЗМІ Медведчуку і Пінчуку перед виборами 2004

Четвер, 8 січня 2004, 11:38
Кількість нападів на журналістів збільшувалася в Україні з тривожною швидкістю, говориться в звіті "Репортерів без кордонів" за 2003 рік.

Завідувач секції Європи "Репортерів без кордонів" Сорія Блатманн зазначила в інтерв'ю Бі-Бі-Сі, що за оцінкою організації ситуація в Україні залишається тривожною.

"Передовсім, політична ситуація відзначається тою тенденцією, що всі великі впливові мас-медіа контролюються або близькими до президента Кучми особами, або олігархічними структурами – і це є значною проблемою з огляду на президентські вибори, які наближаються", – відзначила Блатманн.

"Друга тенденція, яку варто відзначити – це велика кількість журналістів, які зазнали нападів в той час, як вони розслідували справи, пов'язані з корупцією на регіональному рівні. І, нарешті, вбивці журналістів так і залишаються безкарними – я маю на увазі тих, хто винний у загибелі Георгія Гонгадзе та Ігоря Александрова", – вважає представниця "Репортерів без кордонів".

З-поміж інших держав пострадянського простору "Репортери без кордонів" згадали Росію, Білорусь, Узбекистан, Туркменістан та Казахстан.

Також організація висловила особливе занепокоєння ув'язненням журналістів у Китаї – зокрема тих, хто для оприлюднення своїх матеріалів використовує Інтернет.

Кількість журналістів, яких заарештовували, залякували чи фізично нападали, також зросла в усьому світі – як і кількість матеріалів, які піддали цензурі.

За повідомленням організації, у багатьох країнах антитерористичні закони використовують, аби обмежити свободу преси.

У звіті організації йдеться також про те, що влада Куби використала зосередження світової уваги на Іраку для придушення журналістів.

Також у звіті особливу увагу приділено побоюванням щодо ситуації в Італії, де прем'єр-міністр Сільвіо Берлусконі володіє значною частиною медіа-ринку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...