Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримчани пікетували Кучму

Понеділок, 2 лютого 2004, 15:09
У понеділок кримчани пікетували представництво президента України в АРК з лозунгами "Медведчука - у відставку!", "Кучма, не продавай Україну!", "Кримчани за всенародне обрання президента!", "Кучмі - нашу пенсію!".

У пікетуванні взяли участь кримські організації "Нашої України", УНП, УРП "Собор", КУНу, НРУ, "Демсоюзу", "Яблука", повідомляє прес-служба УНП.

"Кримчани як ніхто відчувають на собі ганебні результати "тузлинських" подій, які стали наслідком принизливого ставлення до Кучми російського президента. "Здача" національних інтересів Кучмою заради врятування свого політичного іміджу продовжується, і ми повинні покласти цьому край!", - зазначив голова Кримської організації УНП Олег Фомушкін.

Він зачитав звернення демократичних сил Криму до президента України, у якому кримчани констатували, що "парламентська криза в Україні виникла через тиск позапарламентських сил і, перш за все, адміністрації президента на народних депутатів".

"Для демократичних сил у парламенті спроба позбавити народу частини виборчих прав без проведення референдуму є категорично неприйнятною, бо суперечить настроям суспільства та демократичним стандартам", - зазначено у документі.

У своєму зверненні кримчани вимагають, щоб президент "вжив негайних заходів для розблокування парламентської кризи та справжньої демократизації держави, захисту прав людини, національних інтересів України. При цьому необхідно врахувати рекомендації ПАРЄ щодо переголосування одіозних рішень Верховної Ради України 23-24 грудня 2003 року".

"А для цього необхідно: припинити тиск адміністрації президента на народних депутатів із метою "протаскування" через парламент обмеження конституційних виборчих прав громадян, а також ініціювати зміни до державного бюджету, які зробили б його справді соціальним, зокрема підтримати законопроект Віктора Ющенка про підвищення мінімальної зарплатні вже навесні.

Крім того, необхідно припинити тиск на ЗМІ, розслідувати вбивства журналістів, в тому числі тих, до яких причетні високопосадовці. А також відмовитися від практики здачі національних інтересів України закордонним країнам в обмін на політичну підтримку, фінансові поступки українським посадовим особам та олігархам", - йдеться у зверненні.




"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували НПЗ
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...