Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костенко сподівається, що "Наша Україна", БЮТ та СПУ все ж висунуть єдиного кандидата

Середа, 4 лютого 2004, 11:42
Представник блоку "Наша Україна" Юрій Костенко сподівається, що "Нашій Україні", БЮТ та СПУ вдасться висунути єдиного кандидата від опозиційної "трійки" на президентських виборах

"Попри сьогоднішні складні рішення в опозиції, коли ми розділені бар’єрами, ми не перекреслюємо нашу спільну роботу і не ставимо хрест на тому, що зможемо домовитися про формування демократичної опозиційної коаліції”, - заявив він в ефірі програми “Час” на 5 каналі, оцінюючи перспективи стосунків “Нашої України” та СПУ після участі соціалістів у голосуванні щодо політичної реформи 3 лютого.

"Якщо ми будемо діяти спільно, то не допустимо конституційного і державного перевороту під виглядом політреформи, а виграємо президентські вибори і зможемо внести зміни до конституції, які потрібні для формування європейської моделі влади, та ухвалимо низку конституційних законів, без яких неможливо наповнення змістом Конституції", - додав Костенко.

"Це можливо, коли ми будемо діяти разом, а не так, як це відбулося сьогодні", - наголосив Костенко.

В той же час Йосип Вінський, який також брав участь у передачі, зазначив: "Разом – це не значить, що по-вашому, разом – це значить, що разом".

Те, що відбувається зараз довкола політичної реформи, Костенко назвав "спробою конституційного перевороту".

"Моя позиція полягає в тому, що ми готові – це і блок "Наша Україна" і Блок Юлії Тимошенко – у конституційний спосіб внести до Конституції ті зміни, які дійсно формують в Україні європейську модель демократії", - цитує Костенка Огляд телеефіру.

"І це можна робити не до 7-го чи 8-го листопада, як раніше, пам`ятаєте, за часів Союзу робилося, а на цій сесії ухвалити такий закон у першому читанні, який потрібен для України, а на наступній сесії, у вересні чи у жовтні місяці, ухвалити у конституційний спосіб те, що потрібно для українського народу – не для влади, не для Ющенка чи для Мороза, а для українського народу. От таку реформу ми готові робити. Те, що зараз робиться – це називається спроба конституційного перевороту", - зазначив він.

В той же час Йосип Вінський, коментуючи голосування Соцпартії у вівторок, зазначив, що своїми діями, соціалісти "залишили для України шанс на політичну реформу".

"Безумовно, ми залишаємося на тій позиції: голосування 24 грудня було нелегітимним", - зазначив Вінський.

"Для нашої партії була принципова позиція – знайти вихід із цієї ситуації аби забезпечити політичну реформу на 5-й сесії, можливість проведення цієї політичної реформи зараз", - додав він.

"Ми шукали багато варіацій. І ми вважаємо, що, можливо, не зовсім юридично чистим виходом із цієї ситуації, я ще раз кажу, є позиція про те, що ми збираємо позачергову сесію. На цій сесії нівелюємо статтю 103, що стосується виборів президента, відміняємо вибори президента Верховною Радою, і таким чином ми знімаємо те протиріччя ключове, заради чого ми не могли далі брати участь у прийнятті рішення по змінам до Конституції", - зазначив Вінський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...