Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІСЛЯ ВИХОДУ НА ПЕНСІЮ КУЧМА ЗАЙМЕТЬСЯ НАУКОВИМИ ДОСЛІДЖЕННЯМИ

Середа, 4 лютого 2004, 18:02
Президент Кучма після виходу на пенсію збирається створити науково-дослідний інститут стратегічних оцінок, який би, на його переконання, займався науковими дослідженнями.

Про це він заявив у середу, підбиваючи підсумки круглого столу "Економіка України у 2000 – 2003 роках: становлення інвестиційної моделі економічного зростання".

Президент України висловив задоволення від конструктивної роботи, а також "почутих відвертих думок провідних українських вчених-економістів, керівників наукових установ, державних та недержавних економічних вузів щодо сьогодення і майбутнього економіки нашої держави", повідомляє прес-служба президента.

У заключному слові Кучма назвав "великою втратою те, що всі управлінські рішення відбувалися без серйозного наукового супроводу", наголосивши, що без документальної, прикладної науки сьогодні неможливо досягти бажаного результату.

Кучма також відзначив, що після закінчення президентського терміну має на меті заснувати недержавний науково-дослідний інститут стратегічних оцінок, який би, на його думку, займався науковими дослідженнями, підкресливши, що сьогодні є потреба в наукових узагальненнях як української економіки, так і накопиченого досвіду реформування інших сфер суспільного життя.

Він також підкреслив, що до участі в рамках цієї інституції було б доречно залучити науковців, провідних фахівців економічної галузі України.

У своєму заключному слові президент торкнувся питань зовнішньої економічної політики України, зокрема, вступу до Європейського Союзу й створення Єдиного економічного простору, зазначивши, що Україна повинна спершу досягти рівня європейських стандартів.

Кучма підкреслив, що головна стратегічна мета зовнішньої політики України – шлях до європейської спільноти. Він також висловив переконання, що команда науковців-економістів, яка є сьогодні в Україні, буде плідно працювати для зміцнення моделі економічного зростання нашої держави.

У засіданні також узяли участь: радник президента України – директор Національного інституту стратегічних досліджень Анатолій Гальчинський, директор Інституту економічного прогнозування НАН України Валерій Геєць, президент НАН України Борис Патон, провідні вчені-економісти, керівники наукових установ, навчальних закладів.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...