Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович готовий допомогти ТНК, але не за рахунок "Одеса-Броди"

Четвер, 5 лютого 2004, 13:56
Україна розгляне можливість збільшення обсягу транспортування нафти по своїй території російською компанією ТНК-ВР, якщо в цьому виникне необхідність, але ні в якому разі не за рахунок реверсного використання нафтопроводу "Одеса – Броди".

Як повідомив прем'єр міністр України Віктор Янукович журналістам у четвер під час робочої поїздки в Черкаську область, існує можливість збільшення транспортування нафти Придніпровськими магістральними нафтопроводами в обсязі 6 млн. тонн.

"Якщо вони використовують ці можливості і збільшать транспортування по ПДМН, і пропозиції будуть ще, то це питання буде розглядатися. Але що стосується використання нафтопроводу "Одеса – Броди" – це рішення прийняте, у тому числі ТНК-ВР буде мати можливість транспортувати в Європу свою нафту цим шляхом", - сказав прем'єр.

За його словами, якщо скласти можливості ПДМН і "Одеса – Броди", то Україна збільшить і обсяг, і ефективність транспортування нафти.

Як повідомлялося з посиланням на президента Торгового дому "ТНК-Украина" Олександра Городецького, після ухвалення рішення Кабінетом міністрів України про пряме використання нафтопроводу "Одеса – Броди" ТНК-ВР має намір далі переконувати Україну в доцільності реверсу нафтопроводу, зокрема у рамках робочої групи, що повинна бути створена за рішенням уряду від 4 лютого.

За його словами, компанія, як і раніше, упевнена, що в короткостроковій перспективі реверс є найбільш доцільним варіантом використання нафтопроводу.

При цьому Городецький відзначив, що ТНК-ВР згодна з американським експертом - Energy Solutions LLC, що вважає за доцільне в найближчій перспективі (терміном на 3 роки) тимчасовий реверс, а в довгостроковій (не раніше ніж через 5-10 років, коли буде добудоване продовження нафтопроводу до польського Плоцька) – транспортування каспійської нафти в Європу.

Кабінет міністрів України в середу, 4 лютого, ухвалив рішення про використання нафтопроводу "Одеса – Броди" в прямому напрямку. У рамках цього рішення уряд створить робочу групу, що буде вирішувати з власниками нафти питання спільного використання нафтопроводу.

Інтерфакс-Україна
Читайте також:

КАБМІН ЗАТВЕРДИВ РІШЕННЯ ПРО ПРЯМЕ ВИКОРИСТАННЯ "ОДЕСА-БРОДИ". ОДНОГОЛОСНО

ТНК має намір і далі просувати ідею реверсу "Одеса - Броди"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування