Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українцями в Іраку буде командувати НАТО?

Четвер, 5 лютого 2004, 14:27
НАТО може взяти на себе командування дивізією в Іраку, яку зараз очолює Польща, але рішення про це може бути прийнято не раніше весни - початку літа.

"Безумовно, можливо, що все це трапиться протягом року", - сказав високопоставлений дипломат у НАТО на умовах анонімності.

Поки, за його словами, в альянсі йдуть консультації про можливості ухвалення подібного рішення на зустрічі у верхах у Стамбулі, наприкінці червня іракська тема буде порушена на неформальній зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Мюнхені, але вживання конкретних заходів на ній не очікується, продовжує джерело.

Основну увагу міністри приділять Афганістану, де НАТО очолює міжнародні миротворчі сили. Разом з тим, за словами джерела, "виявляється згода" щодо того, що НАТО повинно відігравати велику роль в Іраку.

В даний час Польща командує багатонаціональною дивізією, розгорнутою на південь від Багдада. Чисельність дивізії складає 9 тис. чоловік, з яких 2,4 тис. поляків. НАТО здійснює тилову підтримку Польщі у виконанні цієї місії. У цю дивізію входять і миротворці з України.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування