Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновіл може вийти з "Нашої України", перейти в БЮТ і створити свою політсилу

Неділя, 8 лютого 2004, 23:00
Народний депутат України Тарас Чорновіл не виключає свого виходу з парламентської фракції "Наша Україна" і вже навіть написав відповідну заяву. Про це він заявив у програмі "Темник" у нічному ефірі телекомпанії "Ера".

"У мене немає месіанського поклоніння, я не творю собі кумира, і тому я на сьогоднішній день – особливо після того брутального моменту на початку цієї сесії з шпурлянням квітів, обливанням водою і все інше – я десь завис на грані перебування у фракції", - зокрема сказав він. При цьому він зазначив, що вже "написав заяву (про вихід з фракції), але поки що її не вручив".

Депутат зазначив, що хоче "подивитися" на розвиток ситуації протягом наступного тижня. "Якщо будуть якісь зрушення, я б волів все-таки лишитися, ніж відходити", - сказав він.

Головна причина можливого виходу депутата з фракції, за його словами, є те, що "те, що робиться – це не ефективна робота". "Мене цікавить елементарний нормальний результат: я хочу побачити шлях для обрання нормального президента з нормальними повноваженнями і з нормальною доброю командою", - сказав Чорновіл.

На його думку, твердження деяких представників "Нашої України" про те, що сьогодні демократична опозиція активна як ніколи і що її метою є формування коаліції з єдиною програмою і єдиним кандидатом на президентських виборах, є "не просто заспокоювання, а в політичному плані – злочинне самозаспокоєння".

Подібні твердження, на переконання Чорновола, передовсім, мають на меті "заспокоїти Віктора Ющенка – і мене це лякає – коли люди, які б мали бити тривогу, принаймні у вузькому колі, і показувати, що ситуація вимагає дуже швидких, дуже рішучих дій, роблять все для того, щоб її відкласти і заспокоїти", - сказав Чорновіл.

За словами депутата, він дійсно хотів і ще досі хоче, щоб Ющенко став президентом, але водночас багато чого не може зрозуміти в сьогоднішній ситуації у фракції "Наша Україна", "і дуже багато з чим не може погодитися", особливо – з "наперед запланованими програшами".

"Робиться все для того, щоб програти – чи це розцінювати як якусь внутрішню диверсію, чи це просто поклоніння перед створеним собою месією і перед кожним його словом, якщо воно навіть неправильне", - сказав Чорновіл, повідомляє УНІАН

В той же час у коментарі "Поступу" Чорновіл зазначив, що не знає, яка подія могла б змінити його. "Якби відбулися серйозні зміни в політиці блоку "Наша Україна", в політиці самого Віктора Ющенка, які б давали надію на якийсь вихід із глухого кута, то я б цю заяву не вручав. Варіанти, що Ющенко мене попросить не виходити, запропонує мені роботу у штабі чи щось інше, не пройдуть", - сказав він.

Чорновіл наголосив, що він безумовно залишиться опозиційним депутатом і не збирається вступати до жодної іншої парламентської фракції, особливо до якоїсь із фракцій більшості. Можливий лише один варіант, за якого він вступив би в БЮТ: якби з причини якогось тиску кількість членів цієї фракції скоротилася настільки, що їй загрожував би розпуск.

У коментарі "Поступу" Чорновіл також зазначив, що для нього вихід з фракції - дуже болісний крок, бо він переступає межу, яка ставить його супроти тих людей, із якими б йому хотілося бути разом.

"Я вважаю мій вихід із "НУ" якоюсь особистою капітуляцією і не приховую цього, – зазначає народний депутат. - Я бачу, що не зміг досягти якоїсь іншої позиції. Я стаю вбік, хочу починати готувати нову політичну силу та нову політичну платформу на парламентські вибори 2006 року, бо те, що зараз відбувається у фракції, не дає їй вагомих шансів на перемогу 2006 року", - сказав Чорновіл.

Щодо президентських виборів, то наразі висування своєї кандидатури Тарас Чорновіл вважає практично нереальним. Він каже, що на 99,9% впевнений, що не балотуватиметься в президенти 2004 року, все ж залишаючи собі одну десяту відсотка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування