Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РИБКІН ПРИЇЖДЖАВ У КИЇВ ЗУСТРІТИСЯ НЕ З МАСХАДОВИМ, А З КУЧМОЮ?

Середа, 3 березня 2004, 18:07
Депутат від "Нашої України" Давид Жванія підтверджує, що зустрічався в лютому в Києві з кандидатом у президенти Росії Іваном Рибкіним.

"Це була короткочасна зустріч перед моїм відльотом у Тбілісі. Говорили, звісно, про політику", – сказав Жванія в інтерв'ю каналові НТВ, про зміст якого "Українській правді" повідомили в прес-службі "Нашої України".

"Проаналізувавши обставини перебування Рибкіна в Києві і його прохання оселитися на вулиці Лютеранській (перетинає вулицю Банкову), у мене є підстави думати, що Рибкін приїжджав зустрітися з Кучмою", – сказав Жванія.

Він відзначив, що відчув, що Рибкін "чимось занепокоєний". "Рибкін сказав, що за ним постійно стежать і він живе під мікроскопом".

Жванія сказав, що знайомий з Рибкіним з 1995 і підтримує добрі стосунки з ним, "як і з багатьма політиками в російській владі й опозиції".

Жванія відзначив, що на прохання Рибкіна організовував його приїзд у Київ і не припускав, що "навколо цього приватного візиту підняли такий галас".

Депутат також назвав опубліковані роздруківки його телефонних розмов "міксом правди і бажання почути – коли з пісні викидаються слова, вона йде в бажаному руслі".

Він також висловив обурення тим, яким чином матеріали кримінальної справи за фактом заяв Рибкіна були відправлені поштою в Росію.

Як відомо, сам Рибкін заявляв спершу, що приїхав у Київ відпочити, а через кілька днів сказав, що його заманили обіцянкою організувати зустріч з чеченським лідером Асланом Масхадовим. При цьому Рибкін сказав, що його отруїли наркотичними речовинами і він знаходився в безпам'ятстві.

За цими заявами була порушена кримінальна справа, у рамках якої були допитані підприємці Ігор Керез і Сергій Безсмертний. Як заявив генпрокурор Геннадій Васильєв, Жванія й інший депутат Роман Безсмертний не з'явилися на допит.

Васильєв також висловив сумнів, що Рибкіна в Києві тримали силою.

Читайте також:

Рибкіна в Києві не тримали силою, але Васильєв все одно хоче поговорити зі Жванією

"Нашоукраїнець" Жванія проігнорував СБУ, яка розслідує викрадення Рибкіна

Нашоукраїнець Жванія заперечує, що зустрічався з Рибкіним

РИБКІН ЗНАЙШОВСЯ В КИЄВІ. ВІН ГУЛЯЄ З ДРУЗЯМИ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування