Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецькі не отримали "Гуту", бо служба безпеки Польщі обвинуватила їх у "незрозумілому походженні капіталу"?

Четвер, 4 березня 2004, 17:38
Вирішальну роль у визначенні переможця конкурсу з приватизації металургійного комбінату Huta Czеstochowa (Польща) відіграла думка польської служби безпеки (ABW, Agencji Bezpieczenstwa Wewnetrznego).

Про це повідомляє польська газета "Rzeczpospolita" з посиланням на джерело, яке побажало залитися неназваним, повідомляє УНІАН.

Як вказує газета, ABW проінформувала канцелярію польського прем'єр-міністра Лешека Міллера, міністерства економіки і держмайна Польщі про те, що українська корпорація підозрюється в "незрозумілому походженні капіталу, незрозумілій структурі холдингу, у відмиванні грошей". ABW також підозрює ІСД у зв'язках з росіянами.

Водночас газета повідомляє, що в самій ABW не підтвердили і не захотіли якось прокоментувати дану інформацію.

При цьому, за даними "Rzeczpospolita", представник ІСД у Польщі Костянтин Литвинов спростував повідомлення ABW. За його словами, "ІСД – це солідна фірма, яка не приховує ані своєї структури, ані джерел походження капіталу".

Як вже повідомлялося, більше тижня триває скандал навколо тендеру за визначенням інвестора для польського меткомбінату Huta Czestochowa, основними учасниками якого були українська корпорація "Індустріальний союз Донбасу" і міжнародний концерн LNM.

20 лютого 2004 польські ЗМІ повідомили з посиланням на керівника Міністерства держмайна Польщі Канєвського, що LNM обрана стратегічним інвестором польського металургійного заводу Huta Czestochowa.

Після оприлюднення в українських ЗМІ цієї інформації, прес-служба корпорації ІСД поширила заяву, в якій поставила під сумнів об'єктивність результатів тендеру і вимагає офіційної інформації. В ІСД наполягають, що спочатку перемогу було віддано українській корпорації, проте згодом з незрозумілих причин рішення було змінене.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування