Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кандидатуру міністра ПЕК визначили. Кучмі залишилося відкрити його ім'я

Четвер, 1 квітня 2004, 18:54
Віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв сподівається, що кандидатура міністра палива й енергетики буде визначена найближчим часом.

"Це питання парламентської більшості. Зараз йдуть консультації між її керівниками. На мою думку, ми найближчим часом дізнаємося відповідь", – сказав він журналістам у четвер.

Коментуючи чутки про те, що Клюєв, залишаючись на посаді віце-прем'єра з питань паливно-енергетичного комплексу, буде за сумісництвом виконувати обов'язки міністра палива й енергетики, він сказав: "Навіщо мені таке горе?".

У той же час, як повідомив у четвер Степан Гавриш, уряд і депутатська група "Демократичні ініціативи" узгодили кандидатуру міністра палива й енергетики.

Разом з тим, Гавриш відмовився назвати прізвище кандидата на посаду міністра до підписання відповідного указу президентом України Леонідом Кучмою. "Я вважаю, було б неетичним випереджати главу держави і називати це прізвище", – відзначив він.

За словами Гавриша, такий указ буде підписаний найближчим часом.

Колишній міністр по ПЕК Сергій Єрмілов був призначений на цю посаду за квотою депутатської групи "Демініціативи".

Як повідомлялося, наприкінці березня президент України Леонід Кучма заявив, що чекає від парламентсько-урядової коаліції кандидатуру на посаду міністра палива й енергетики. Посада глави Мінпаливенерго залишається вакантною з 5 березня, коли президент Кучма звільнив з цієї посади Сергія Єрмілова. Зараз обов'язки міністра виконує перший заступник міністра Юрій Ященко.

Група "Демократичні ініціативи" входить до парламентської більшості й нараховує 16 депутатів з 449 чинних.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...