Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МОРОЗ КАЖЕ, ЩО СОЦПАРТІЯ ПІДЕ НА ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА САМОСТІЙНО

Вівторок, 13 квітня 2004, 16:00
Соціалістична партія України буде самостійно брати участь у виборах президента. Про це ідеться у коментарі Олександра Мороза, поширеному за підсумками провального голосування за політреформу.

"Минулий тиждень підтвердив лише одне – справжніх прибічників реформи системи влади набагато менше, ніж можна було сподіватися. Ми відчували це раніше, переконалися остаточно тепер", – сказав Мороз.

Соціалісти, за словами Мороза, зробили для себе висновок. "Під час президентської кампанії одним з провідних гасел для соціалістів, котрі вимушені йти в кампанію самостійно, залишиться те, в чому ми переконані достеменно: реформувати систему влади, поставити її під контроль народу", – сказав Мороз.

Мороз сказав, що фракції "Наша Україна" та БЮТ не голосували за зміни до Конституції, "бо не хочуть ніяких змін" і "затягували розгляд виборчих законів".

На думку Мороза, ці сили "хочуть сучасну авторитарну систему влади прибрати до своїх рук".

"І нехай нас не вводять в оману їхні слова про небезпеку "передачі влади в руки тих же кланів", про "реформу після виборів президента". Відкинемо навіть багато разів уживаний аргумент про доброго царя, – припустимо, що таке диво буває", – зазначив лідер СПУ.

На його думку, ці аргументи "порожні". За словами Мороза, "ніяких гарантій приходу доброго царя (навіть при одному кандидатові від "трійки") не було і немає".

Крім того, каже він, влада і зараз "знаходиться в руках кланів, найперше трьох "сімей": київської, донецької, дніпропетровської".

Також, за його словами, "свита наміченого "царя" та сама, що складала становий хребет сучасної системи". За його словами, ці люди "вірою і правдою служили царю нинішньому, а сьогодні без тіні сорому перелицювалися в опозицію".

За словами Мороза, ризики залишити все як є більш небезпечними, ніж ризики змін. "Не бачити цього – значить дурити людей. Значить… підтримувати фактично владний режим".

Він ще раз закликав "домовлятися з тим, хто це розуміє" – "це невідкладне завдання для всіх, хто хоче добра людям і нашій державі".

"Змінити [Конституцію] потрібно до виборів президента. Варіанти є. Як це буде здійснюватись, ми ще і побачимо, і обміняємося думками", – додав Мороз.

Мороз також відкинув аргументи лідерів більшості, що в минулий четвер голосувався не той проект змін до Конституції.

"Чи й справді когось збив із пантелику головуючий на засіданні, назвавши не реєстраційний номер законопроекту про зміни, а номер, який присвоюється прийнятому закону? Хіба Степан Гавриш помилився? А більше 290 депутатів? Чи хто з тих, що не голосували, послався на цю причину? Ні, звичайно. Всі все розуміли, та й іншого закону не розглядалось. Нічого іншого і голосуватись не могло", – сказав він.



Читайте також:

Олександр Мороз: Якщо політреформа не відбудеться, я не виключаю своєї участі у президентській кампанії

КУЧМІСТИ НЕ ЗНАЮТЬ, ЧИ ТРЕБА ПЕРЕГОЛОСОВУВАТИ ПОЛІТРЕФОРМУ

МІН'ЮСТ НЕ РЕЄСТРУВАВ ЗАКОНОПРОЕКТ 1674-4, ЯКИЙ СТАВИВ НА ГОЛОСУВАННЯ ЛИТВИН

ЛИТВИН ТАКИ СТАВИВ НА ГОЛОСУВАННЯ ПРОЕКТ №4105, АЛЕ З НОМЕРОМ МІН'ЮСТУ

БІЛЬШОВИКИ ЗБИРАЮТЬСЯ ПРОГОЛОСУВАТИ ПОЛІТРЕФОРМУ ЩЕ РАЗ

Поразка демократії

Думки навздогін

Фальсифікат

Свято на вулиці опозиції. Траур на вулиці Банковій

Поіменне голосування за зміни до Конституції України

Політреформа провалилася


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування