Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучмівський форум попросив ПАРЄ про сприяння

П'ятниця, 2 квітня 2004, 17:39
Учасники всеукраїнського громадянського форуму в підтримку конституційної реформи закликають Парламентську Асамблею Ради Європи сприяти проведенню політреформи в Україні і міжнародній підтримці європейського вибору української держави.

Про це говориться в зверненні до ПАРЄ учасників всеукраїнського громадянського форуму в підтримку конституційної реформи, прийнятому на засіданні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми переконані, що авторитет ПАРЄ буде використаний для підтримки процесу реформування політичної системи в Україні з метою досягнення кращих європейських зразків", − відзначається в зверненні.

У документі також говориться, що політична реформа перейшла до завершальної стадії, її результатом буде "становлення України як парламентсько-президентської республіки європейського типу і значне збільшення можливостей суспільства в сфері контролю за діями влади".

У документі відзначається, що основними напрямками реформи є розширення повноважень представницьких органів влади, насамперед парламенту, збалансування повноважень президента, парламенту й уряду.

У документі йдеться, що основними напрямками реформи також стане посилення контролю парламенту за діяльністю органів виконавчої влади, надання Верховній Раді можливості формувати уряд і нести разом з ним відповідальність за проведення реформ у державі.

Крім того, проведення реформи передбачає перехід до пропорційної системи виборів у парламент і органи місцевого самоврядування.

Наступними кроками мають стати подальший розвиток місцевого самоврядування на основі децентралізації і реалізації принципу субсидіарності, удосконалення незалежної судової влади.

"Підкреслюємо, що такі зміни в українському законодавстві підтримує більшість громадян, а також провідні і найбільш авторитетні політичні сили нашої держави", − говориться в зверненні.

"З повної відповідальністю заявляємо, що всі зазначені зміни будуть проводитися демократичним шляхом і в повній відповідності до Конституції України і до законів України", − йдеться в документі.

Також учасники форуму закликають народних депутатів України ухвалити остаточне рішення про внесення змін до Конституції, про що йдеться в ще одному зверненні.

"Переконані, що від вирішення вами цього питання значною мірою залежать перспективи соціально-економічного розвитку нашої держави, твердження цивільного суспільства, реалізація прав людини, місце і роль України в європейському співтоваристві", − йдеться в зверненні.

У документі відзначається, що широке обговорення основних положень політичної реформи "засвідчило глибоку зацікавленість суспільства в проведенні системних, науково-обґрунтованих змін в організації і функціонуванні усього владного механізму в державі".

"Люди вимагають проведення таких змін, які б сприяли забезпеченню стабільності в суспільстві, зміцненню демократії, законності і правопорядку, своєчасного рішення наболілих економічних, соціальних проблем, розвиток науки і культури, збереження міжнаціональної згоди", − говориться в документі.

Учасники форуму висловили впевненість, що народні депутати як представники українського народу "виявлять політичну мудрість, виваженість, послідовність, державницький підхід" і ухвалять "доленосне для України" остаточне рішення про внесення змін до Основний закон.

Всеукраїнський цивільний форум, що проходив у п'ятницю в Києві, завершився.
Проведення форуму було ініційовано Спілкою юристів України.

У форумі взяли участь представники регіонів України, а також громадських організацій, серед яких Федерація роботодавців України, Федерація профспілок України, Український союз промисловців і підприємців, Всеукраїнський союз сільськогосподарських підприємств, Молодіжний форум лівих сил, Рада національних суспільств України, Академія педагогічних наук, Академія мистецтв України і ряд інших.

У роботі форуму взяли участь понад 3000 делегатів.

Читайте також:

Кучма обізвав опозицію фрондою, яка "часом приголомшує своїм ірраціоналізмом і безвідповідальністю"

"Частина опозиції – фронда навколо "ображених" екс-прем’єрів, віце-прем’єрів та їхнього бізнес-оточення"

КУЧМА ГАРАНТУЄ СТАБІЛЬНІСТЬ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:04
Росіяни вдарили КАБами по промисловому об’єкту у Сумах
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
Усі новини...