Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко нізащо не підтримає політреформу

Середа, 7 квітня 2004, 13:40
Лідер Блоку Юлія Тимошенко заявляє про те, що БЮТ "ніколи не піде на компроміс" у прийнятті змін до Конституції України.

"Ми ніколи не підемо на головний компроміс – участь разом з Леонідом Кучмою (президент України) і Віктором Медведчуком (голова адміністрації президента) у так званій конституційній реформі під їхні інтереси, під збереження їхньої влади.

І ніякий компроміс між нашою фракцією і владою досягнутий за будь-яких обставин не буде", – заявила Тимошенко в інтерв'ю журналістам у середу в Києві.

Вона підкреслила, що деякі політики сьогодні хотіли б, щоб "той сором, що відбувається навколо Конституції, був прикритий участю таких шановних фракцій, як "Наша Україна" і БЮТ". "Ніякої індульгенції ми не дамо тим, хто віддає Україну, віддає її майбутнє, віддає Конституцію", – підкреслила депутат.

Коментуючи заяви постійного представника президента в парламенті Олександра Задорожнього про те, що опозиція "перекуповує депутатів з більшості", Тимошенко сказала: "Підкуп депутатів – це зброя влади, а зброя фракції "Наша Україна" і фракції, що очолюю я, – це впевнена позиція, віра в ідею, віра в Україну, і для цього людям підкуп не потрібний".

Також Тимошенко впевнена, що голосування по проекту змін до Конституції України буде сфальсифіковано, і заявляє, що її фракція буде цьому протистояти.

Тимошенко підкреслила, що прихильники проведення політреформи готують кілька варіантів фальсифікації результатів голосування по конституційному законопроекту. "Я впевнена, що готуються різні варіанти фальсифікації: голосування бюлетенями – готується одна модель фальсифікації, голосування картками – готується ще одна модель фальсифікації".

"Ми спробуємо цьому запобігти", – підкреслила вона.

Депутат нагадала, що існує проект постанови опозиційних фракцій, який "передбачає процедуру особистого голосування депутатів за зміни до Конституції".

Однак вона думає, що у парламентської більшості, фракцій Компартії і Соцпартії "досить голосів, щоб провести будь-як процедуру по голосуванню за зміни до Конституції".

"Сьогодні є надія на те, що в них не вистачить голосів (для остаточного внесення змін у Конституцію) саме тому, що ми наполегливо працювали. Ми б хотіли, щоб у депутатів більшості, які б усе-таки вирішили стати на чесний шлях політичної діяльності, в останній момент вистачило мужності стояти на позиції України", - підкреслила Тимошенко.

При цьому вона заявила, що навіть у випадку ухвалення змін до Основного закону, опозиційні сили будуть продовжувати "боротися за висування єдиного кандидата, будуть робити все, щоб він переміг на президентських виборах".

"Ми будемо потім робити все, щоб через кілька тижнів після перемоги опозиційного президента ця ганебна конституційна реформа була скасована", – заявила Тимошенко, відзначивши, що для цього існують усі правові підстави.

"Для цього не доведеться вдаватися ні до насильства, ні до якихось спеціальних заходив. Це буде виключно через судову систему, з якої, після того як Леонід Кучма піде (з посади президента), буде знятий прес", – заявила лідер БЮТ.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...