Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ слідкуватиме за виборами в Мукачевому

Четвер, 8 квітня 2004, 13:16
Бюро з демократичних прав людини ОБСЄ готується до спостереження за виборами мера Мукачевого 18 квітня та за виборами президента України восени цього року.

Про це розповів віце-президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Ігор Осташ за підсумками зустрічі з представником ОБСЄ Джеральдом Мітчеллом, повідомляє радіо "Німецька хвиля".

За словами Осташа, європейські організації стурбовані ситуацією, що склалася в Мукачевому.

"Саме там полігон, де відпрацьовуються майбутні президентські вибори, і цей досвід матиме дуже важливе значення для міжнародних спостерігачів. Участь в спостереженні буде брати й Конгрес регіональних та місцевих рад Ради Європи. Міжнародний десант буде досить відчутним", – сказав Осташ.

Осташ висловив сподівання, що це зможе вплинути на ситуацію в Мукачевому. Зараз європейські структури офіційно ще не запрошені до спостереження за президентськими виборами і спираються в своїх приготуваннях на усне запрошення президента Кучми.

Однак, як сказав Ігор Осташ, в червні до України має прибути місія ОБСЄ з оцінки потреб, і до цього часу він сподівається, що президент офіційно запросить спостерігачів цієї організації. В разі, якщо цього не станеться, Осташ не виключає, що запросити спостерігачів може Верховна Рада України.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування