Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Файненшл Таймс: "Президент Кучма не спромігся змінити конституцію"

П'ятниця, 9 квітня 2004, 10:50
Президент Кучма не спромігся змінити конституцію, зазначає у своєму коментарі британський часопис "Файненшл Таймс", повідомляє Українська служба Бі-Бі-Сі.

"Файненшл таймс" зазначає, що пропоновані зміни до конституції дозволили б панові Кучмі провести організовану передачу влади по тому, як він займав пост глави держави впродовж десятиріччя. Розподіляючи владу, Кучмі не довелося б вибирати єдиного спадкоємця з числа своїх союзників.

Напередодні FT писала, що в разі провалу реформи пан Кучма погрожував піти на третій термін.

Заголовок проголошує, що "Президент України Кучма не спромігся змінити конституції", а далі йдеться про святкування опозиції після того, як у парламенті не знайшлося двох третин голосів для суттєвих змін основного закону перед президентськими виборами восени.

"Члени правоцентристської фракції Наша Україна вітали один одного і співали національний гімн, коли для затвердження поправок до конституції забракло шести голосів", – зазначає видання.

"Опозиція розглядає пропоновану реформу як спробу пана Кучми звести до мінімуму загрозу з боку лідера опозиції Віктора Ющенка на виборах у жовтні. Зміни докорінно змістили б повноваження президента на користь уряду та парламенту, в якому домінують прибічники президента", – говориться в статті.

"Файненшл Таймс" також зазначає, що "поразка проекту привертає увагу до жовтневих виборів президента".

"Прозахідний ліберал Віктор Ющенко користується популярністю серед виборців і є першим в опитуваннях громадської думки, проте йому буде важко конкурувати з єдиним кандидатом від табору Кучми, який складається переважно з центристів-бізнесменів", – говориться в статті.

Читайте також:


Свято на вулиці опозиції. Траур на вулиці Банковій

БІЛЬШОВИКИ ПОГОДИЛИСЯ НА ПОПРАВКИ МОРОЗА

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ НЕ ПРИЙНЯЛА РІШЕННЯ ПРО УХВАЛЕННЯ ЗМІН ДО КОНСТИТУЦІЇ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...