Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ називає "перекрученням" інформацію, що в Україні можна купити "брудну бомбу"

П'ятниця, 28 травня 2004, 18:47
Служба безпеки України називає "перекрученням" повідомлення агенції "Скай Ньюз" про те, що в Україні можна легко купити й вивезти з її території так звану "брудну бомбу".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби, поширеному у п'ятницю у ЗМІ.

Прес-служба зазначає, що початку квітня цього року в результаті проведення спеціальної операції в Криму у місті Армянськ Службою безпеки України було затримано групу осіб, яка намагалась збути два контейнери з цезієм-137. Про цей випадок було повідомлено широким колам громадськості через вітчизняні та зарубіжні ЗМІ.

"18 травня до прес-центру СБУ звернулись кореспонденти британської телевізійної агенції "Скай Ньюз" з проханням надати їм матеріали щодо цієї події. Зі свого боку прес-центр в офіційному порядку надав британським журналістам відповідні відеоматеріали, а також організував інтерв'ю з фахівцем у цій справі", - говориться в повідомленні.

"При цьому було зазначено, що подібні випадки незаконної купівлі-продажу радіоактивних матеріалів в Україні є поодинокими і, за інформацією СБУ, всі вони завчасно відповідно фіксуються та припиняються правоохоронними органами України на власній території, не потрапляючи за кордон", - зазначає прес-служба.

В повідомленні наголошується, що "кореспонденти "Скай Ньюз" перекрутили надану їм інформацію, зробивши власні висновки, які не мають під собою фактологічних підстав".

"В повідомленні також вживається термін "ядерні відходи" (nuclear waste), що є принципово невірним, оскільки джерела іонізуючого випромінювання цезій-137, контейнери з яким були затримані в Армянську, а також стронцій-90, вилучений під час операції української спецслужби в потязі у громадянина Росії в 2002 році, не є "ядерними відходами", - зазначається в повідомленні.

Прес-служба також дивується тим, що "така поважна агенція як "Скай Ньюз" виявилась спроможною представити давнішній матеріал як "останні новини", а отриману лише від одного офіційного джерела інформацію у значно перекрученому вигляді як "журналістське розслідування".

Читайте также:

УКРАЇНУ ОБВИНУВАЧУЮТЬ У ПРОДАЖУ "БРУДНОЇ БОМБИ"?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування