Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОФІС РУХУ ПОГРАБУВАЛИ БОМЖІ, ЩОБ ЗАРОБИТИ НА ПЛЯШКУ ГОРІЛКИ

Середа, 5 травня 2004, 00:00
Київська міліція на підозру в крадіжці майна центрального офісу Народного Руху України затримала двох чоловіків 1972 і 1966 років народження.

Про це сказано в повідомленні Центру громадських зв'язків київської міліції.

В результаті оперативних заходів 3 травня підозрювані були затримані, а викрадений з офісу наклад книг Чорновола у кількості понад 1200 примірників вилучений.

Виявилось, що крадіжку скоїли двоє осіб без певного місця мешкання, щоб "заробити собі на пляшку горілки, здавши книги до пункту прийому макулатури".

Ініціатор злочину – раніше двічі засуджений за крадіжки 32-річний громадянин Росії. Його 44-річний подільник також народився в Росії, колись мешкав у Кривому Розі, а наразі працює вантажником у тому пункті, куди здали наклад.

Загальна вага викрадених книжок склала понад 400 кілограмів. Прибуток від оборудки – трохи більше 100 гривень. Щодо затриманих порушено кримінальну справу за статтею Кримінального кодексу про крадіжку. Викрадені книги вилучено з пункту прийому макулатури. Після необхідних слідчих дій наклад буде повернутий власникам, зазначається в повідомленні.

ЦГЗ нагадує, що 1 травня ввечері до чергової частини Главку столичної міліції по спецлінії 02 надійшло повідомлення про те, що з офісу Народного руху України, який розташований по вулиці Гончара, скоєно крадіжку.

На місце негайно виїхала слідчо-оперативна група, керівництво Головного управління. Заявники повідомили, що з однієї з кімнат першого поверху будівлі, де наразі йдуть ремонтні роботи, зникли пакунки зі щойно виданим накладом другого тому десятитомника В'ячеслава Чорновола "Правосуддя чи рецидиви злочину? Лихо з розуму (портрети 20 "злочинців"), документи та матеріали 1966-1968 рр.".

Під час огляду приміщень було встановлено, що злодії потрапили всередину, вибивши вікно на подвір'ї. До кімнати, де зберігався наклад, крадії потрапили, вибивши двері.

Розкриття цього злочину було доручено працівникам кримінального розшуку територіального відділу № 4 Шевченківського райуправління міліції.

Читайте також:

У КИЄВІ ВЧИНЕНО НАПАД НА ЦЕНТРАЛЬНИЙ ОФІС НАРОДНОГО РУХУ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування