Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(о): експерименти Пустовойтенка можуть закінчитися політичною смертю

Четвер, 6 травня 2004, 11:56
Лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук вважає, що для лідера НДП Валерія Пустовойтенка самостійна участь у виборах президента може закінчитися "політичною смертю".

В інтерв'ю газеті "День" Кравчук сказав, що у коаліцію з підтримки Януковича єдиним кандидатом в президенти "ніхто нікого силоміць не затягував".

"Якщо, до прикладу, Валерій Павлович Пустовойтенко вважає, що може перемогти на президентських виборах, – то с Богом! Кожен може спробувати", – зазначив Кравчук.

Водночас він зауважив: "Не хотілося б, щоб такі поважні люди приймали рішення якось безоглядно. Бо якщо цей похід увінчається здобуттям щонайбільше 1,5-2% голосів, це буде рівнозначно політичній смерті".

Як відомо, НДП та Партія промисловців і підприємців заявили, що не ухвалювали рішення щодо підтримки Януковича єдиним кандидатом від влади.

За словами Кравчука, навіть якщо деякі партії більшості не підтримають Януковича, все одно це не означатиме розвалу коаліції з його підтримки.

"Так, є сумніви, скажімо, у Партії промисловців і підприємців, у НДП [щодо підтримки Януковича]. Часто запитують: а чи не є це розвалом коаліції? Навіть якщо в коаліції залишиться п’ятеро членів, це все одно буде коаліція", – пояснив Кравчук.

Те, що Януковича висунули єдиним кандидатом, Кравчук саме по собі назвав "важливим кроком".

"Тому що до цього часу всі ходили навколо, а називав конкретне прізвище тільки я! Ходили, як кіт навколо гарячої каші, на когось дивилися: а як, мовляв, подумає про когось хтось, а чому президент мовчить?" – пригадав Кравчук.

Кравчук також висловив сподівання, що з’їзд СДПУ(о) висуне Януковича кандидатом в президенти. "Я бачу ситуацію у фракції, бачу позицію Віктора Медведчука, який відкрито першим підписав рішення щодо єдиного кандидата від коаліції", – зазначив Кравчук.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування