Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко таки переможе Януковича в другому турі

Четвер, 6 травня 2004, 17:12
Прем'єр-міністр Віктор Янукович вперше в громадській думці визначився як найбільш ймовірний новий президент України, випередивши лідера блоку "Нашої України" Віктора Ющенка.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного 7-19 квітня соціологічною службою Національного інституту стратегічних досліджень, у ході якого були опитані 1,8 тис. чоловік у всіх регіонах України.

Згідно з даними опитування, 26% респондентів вважають найбільш можливим кандидатом у президенти Януковича, 20,3% – Ющенка, 5,2% – лідера Компартії Петра Симоненка, 2,9% – лідера Соцпартії Олександра Мороза, по 1,1% – лідера БЮТ Юлію Тимошенко і міністра транспорту Георгія Кірпу. Інші набирають менше 1%.

В аналітичній записці НІСД відзначається, що "попередні президентські виборчі кампанії показали, що саме до того, хто сприймається як найбільш ймовірним переможцем, переходять голоси виборців, що не змогли визначитися, а також прихильників малорейтингових кандидатів".

Разом з тим, якби вибори проходили зараз, свої голоси віддали б за Ющенка 23,7%, за Януковича – 16,5%, Симоненко – 13,1%, Мороза – 6,9%, Тимошенко – 3,8%, лідера Прогресивної соціалістичної партії Наталю Вітренко – 3,5%, лідера "Трудової України", голову Нацбанку Сергія Тігіпка і Кірпу – по 3,3%, голову Верховної Ради Володимира Литвина – 1,2%.

Проголосували б за інших кандидатів 2,3% респондентів, проти усіх – 2,6%, не визначилися – 17,3%.

Якщо в другий тур вийдуть Ющенко і Янукович, то лідер "Нашої України" переможе прем'єра з результатом 31,2% проти 23,2%. Разом з тим, 35,8% респондентів поки не визначилися або збираються голосувати проти обох кандидатів.

Коментуючи результати опитування, експерт НІСД Віктор Небоженко відзначив, що Янукович "активно задіяв стратегію, яку використовував Ющенко – імідж прем'єр-міністра, що багато зробив для економіки й України в цілому".

"Ця велика поразка, насамперед, штабу Ющенка, який розраховував, що один фактор активного прем'єрства в 2000 році буде працювати аж до президентських виборів", – сказав він.

Вибори президента України пройдуть 31 жовтня 2004 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...