Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під час вибухів у Запорізькій області загинули три людини

Четвер, 6 травня 2004, 19:18
За попередніми даними, є троє загиблих і один контужений серед населення в Мелітопольському районі Запорізької області, де на військових складах вибухають боєприпаси.

Як повідомила агентству Інтерфакс-Україна
начальник управління охорони здоров'я Запорізької області, начальник оперативного штабу з ліквідації медичних наслідків надзвичайно ситуації Зінаїда Лашкул, ці дані базуються на інформації попереднього огляду території навколо палаючих складів. Вона відзначила, що вся зона ураження зараз недоступна.

Огляд території проводять місцеві жителі разом із медиками.

Тим часом Міністерство оборони офіційно підтвердило загибель однієї людини.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони, "загинув один представник 275-ї бази збереження артилерійських боєприпасів".

Тим часом ліквідовано пожежу в населених пунктах, близьких до місця вибухів боєприпасів у Запорізькій області. Пожежа була викликана боєприпасами, що розлітаються, повідомили в четвер агентству в прес-службі Міністерства з надзвичайних ситуацій України.

У небезпечній зоні знаходяться 15 населених пунктів, у яких проживає 9700 людей.

Від МінНС і Державної пожежної охорони на місці події працюють 33 одиниці техніки і 130 чоловік. Приведено в готовність піротехнічні групи аварійно-рятувальних загонів у містах Донецьку, Кіровограді, Верхівцевому Дніпропетровської області, сіл Краснознаменка Одеської області, Лоскутовка Луганської області, а також резерв пожежної й аварійно-рятувальної техніки.

Як повідомив агентству черговий управління по НС у Запорізькій області, осколки снарядів, що вибухають на складах боєприпасів у Мелітопольському районі Запорізької області, розлітаються вже на відстань до 10 км.

Є загроза Мелітополю, що розташований у 15 км від місця вибухів.

Як відомо, 6 травня близько 13.00 на 275-ій базі збереження артилерійських боєприпасів Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України, що розташована в районі села Новобогданівка Мелітопольського району Запорізької області, почалася пожежа. В результаті пожежі почали вибухати боєприпаси, що зберігалися там.

Прес-служба Міноборони зазначає, що місцевими органами влади під керівництвом голови Запорізької обласної державної адміністрації Володимиром Березовським було вжито необхідних заходів щодо евакуації у безпечну зону дітей та забезпечення безпеки населення сіл Богданівка і Федорівка.

Оперативна група Міністерства оборони України на чолі з першим заступником начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенантом Петром П'ятибратом та командувачем Південним оперативним командуванням генерал-лейтенантом Григорієм Педченком, яка відразу прибула на місце надзвичайної події, вживає заходів щодо ліквідації пожежі та її наслідків.

На місці надзвичайної події працює оперативна група Кабінету міністрів України на чолі з віце-прем'єр-міністром Андрієм Клюєвим, до складу якої входять заступник міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Романов та перший заступник міністра оборони України Олександр Олійник.

Читайте також:

ВИБУХОМ СКЛАДУ СНАРЯДІВ ЗНЕСЛО ПІВСЕЛА І ЗАЛІЗНИЧНУ СТАНЦІЮ

Генпрокуратура попереджала Міноборони, що почнуться вибухи


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування