Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко: Герман як прес-секретар Януковича допоможе з`ясувати, як його висували в президенти

П'ятниця, 7 травня 2004, 12:19
Микола Томенко сподівається, що зміна прес-секретаря прем'єр-міністра поверне свободу слова до стін Кабінету міністрів.

Так прокоментував голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Микола Томенко призначення Ганни Герман прес-секретарем Януковича, повідомляє прес-служба комітету.

"Останній час діяльність Кабінету міністрів була позначена створенням цілої серії конфліктних ситуацій щодо журналістів, які намагалися висвітлювати діяльність членів уряду. Главу та членів уряду намагалися всіляко вберегти від прямого спілкування з журналістами", – стверджує Томенко.

Томенко додав, що журналістам перешкоджали отримати інформацію щодо обставин розробки першим віце-прем'єром Миколою Азаровим угоди щодо ЄЕП, визначення напряму транспортування нафти маршрутом "Одеса – Броди".

"Досі журналістами не з'ясовані всі обставини висунення Януковича як єдиного кандидата від влади", – додав Томенко.

"Я маю надію, що зміна прес-секретаря глави уряду дасть змогу з'ясувати обставини всіх перелічених вище подій, а також не допустити виникнення прикрих ситуацій у майбутньому", – зазначив голова комітету.

Також Томенко сподівається, що зміна прес-секретаря глави уряду може стати ознакою початку процесу повернення радіостанцій "Бі-Бі-Сі" і "Свобода" у київський ефір.

Томенко нагадав, що радіо "Бі-Бі-Сі" і "Свобода" не контролюються владою і є одними з небагатьох джерел альтернативної інформації для громадян України.

"Досі голова Держкомтелерадіо Іван Чиж, який формально входить до команди прем'єр-міністра, стверджував, що наявність цих радіостанцій в радіоефірі Києва є загрозою інформаційній безпеці України", – додав Томенко.

Читайте також:

Янукович запросив Герман на роботу після інтерв'ю, щоб "птах-свобода" з'явився в нього

Герман пішла до Януковичу через фінансову скруту?

КЕРІВНИК РАДІО "СВОБОДА" СТАЛА ПРЕС-СЕКРЕТАРЕМ ЯНУКОВИЧА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...