Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна і Росія візьмуть у газовий консорціум "Рургаз"

Вівторок, 1 червня 2004, 10:10
"Нафтогаз України" має намір залучити німецьку сторону до діяльності створеного за участі України та Росії газотранспортного консорціуму.

Про це йдеться в прес-релізі, поширеному "Нафтогазом України", повідомляє "Німецька хвиля".

Як повідомляється, тристоронні переговори за участі німецької компанії "Рургаз" відбулися в Києві ще 28 травня. На них було вирішено, що російський "Газпром" має збільшити на 20 мільярдів кубометрів постачання газу, українська сторона – забезпечити його транзит та зберігання, а "Рургаз" – ринки збуту.

В прес-релізі наголошується, що це повністю відповідає Петербурзькій заяві президентів Росії, України та канцлера Німеччини.

Однак голова парламентського підкомітету з газової промисловості Олесь Гудима не вірить в успіх цих переговорів: "Допоки не буде рішень з принципових питань управління, власності, розподілу впливів, за якими схемами будуть інвестуватися кошти в майбутній консорціум, доти ми будемо сприймати ті заяви, як хорошу міну при поганій грі".

Гудима нагадав, що "Нафтогаз України" та "Газпром" порушили визначені раніше пропорції власності в консорціумі і що цю справу розглядає Конституційний суд України.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування