Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МУКАЧІВСЬКИЙ СЕРЖАНТ У ПАРЛАМЕНТІ РОЗПОВІВ ЯК ВИКРАЛИ БЮЛЕТЕНІ

Вівторок, 1 червня 2004, 12:22
Сержант патрульної служби мукачівської міліції Микола Жумеля засвідчує причетність керівництва Мукачівського МВС до зникнення бюлетенів і протоколів виборів у Мукачевому.

Про це заявила уповноважена з прав людини Ніна Карпачова, посилаючись на передану їй заяву сержанта мукачівської міліції Миколи Жумелі, який охороняв у ту ніч ратушу.

Карпачова зачитала заяву Жумелі, в якій зазначалося, що в ніч на 20 квітня в ратуші засідала тимчасова парламентська комісія.

Після того як віце-спікер Зінченко і його колеги залишили приміщення, віддавши наказ посилити охорону, за 20 хвилин до ратуші прибули начальник Мукачівського МВС Василь Швенда, радник в.о. міського голови Опачка Лагойда та "ще одна невисока людина з русявим волоссям".

За словами Жумелі, ці люди взяли у сторожа ключі від задніх дверей, що викликало в охорони здивування.

Самому Жумелі, який охороняв секретну кімнату було наказано залишити пост і спуститися на перший поверх.

В це час, за словами сержанта, Швенда і Корнєв спустилися донизу і наказали патрулям залишити ворота і йти патрулювати місто. Після чого залишили ратушу, повернувши ключі, які знаходились у них майже дві години.

Близько 2 години ночі, за свідченням Жумелі, вони почули настирливі дзвінки сигналізації і піднявшись на 2-ий поверх виявили, що секретну кімнату пограбовано, а сторожа Левандовського побито.

Сержант також зазначив у заяві, що через 15 після виявлення взлому секретної кімнати на місце приїхали Дерновий, Швенда і Корнєєв, а потім тільки представники слідчої групи.

Жумеля також зазначив, що коли в місто прибув заступник генпрокурора Кудрявцев, він повідомив йому про те, що відбувалося, але представника прокуратури це не дуже зацікавило.

Після того як Карпачова зачитала заяву сержанта Жмелі, вона попросила його підтверддити свої слова. На що Жмеля, який знаходився на балконі парламенту, відповів: "Підтверджую".

Після цього депутати "Нашої України" піднялися з місць і стоячи аплодували "мужньому" сержанту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування