Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Антимонопольний комітет порушив справу проти "Вестерн Юніон"

Вівторок, 1 червня 2004, 15:44
Антимонопольний комітет України порушив справу проти компанії "Вестерн Юніон Файненшл, Інк" (США) за ознаками зловживання нею монопольним становищем.

Про це повідомила у вівторок прес-служба Антимонопольного комітету України.

Таке рішення було прийнято після розгляду заяви Національного банку України та Асоціації українських банків.

Проведене АМКУ дослідження показало, що через систему "Вестерн Юніон" здійснюється більше половини грошових переказів фізичних осіб в Україну.

"Це незаперечно свідчить про монопольне становище "Вестерн Юніон". При цьому, сама компанія при укладенні угод із банками нав’язує їм такі умови співпраці, які ускладнюють можливість роботи банків з іншими операторами", - йдеться у повідомленні.

Більше того, будучи монополістом, ця компанія встановила в Україні завищені, в порівнянні з іншими країнами, ставки збору за здійснення переказу. За інформацією Нацбанку, в середньому вони складають 12-13% від суми переказу.

Коментуючи ситуацію, Голова Комітету Олексій Костусєв наголосив: "За офіційними даними більше семи мільйонів українців трудяться сьогодні за кордоном. Неофіційно їх ще більше, і всі вони заробляють гроші важкою працею". "То чому ж, щоб передати кровно зароблені кошти в Україну ці мільйони людей повинні зазнавати ще однієї дискримінації?" – запитав він.

"Є чи нема порушення  ми можемо сказати тільки після рішення Комітету, але зібрана інформація вже зараз свідчить про явні ознаки зловживань. Якщо факт такого порушення підтвердиться, Комітет не лише припинить неправомірні дії "Вестерн Юніон", але й накладе на компанію штрафні санкції", - вважає Костусєв.

"Ми нікому не дозволимо наживатися на тяжкій праці наших співвітчизників на чужині", - стверджує голова комітету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...