Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Держдепі США з`ясували, що з України вивозять сиріт на продаж

Вівторок, 15 червня 2004, 15:02
Уряд України поки що не забезпечив повної відповідності мінімальним стандартам боротьби з торгівлею людьми, але докладає до цього значних зусиль.

Про це йдеться у щорічній доповіді про торгівлю людьми, яку у понеділок, 14 червня, в приміщенні Держдепартаменту США у Вашингтоні представив держсекретар США Колін Пауелл.

У цій доповіді Україну віднесено "до другої групи країн як таку, що на даний момент ще не забезпечила повну відповідність мінімальним стандартам боротьби з торгівлею людьми, але докладає до цього значних зусиль", йдеться в прес-релізі, поширеному посольством США.

В звіті говориться, що Україна є "країною походження жінок та дівчат, які вивозяться до Європи та Близького Сходу з метою сексуальної експлуатації, а також чоловіків, примусова праця яких використовується в Європі та Північній Америці".

Крім того, Україна є країною транзиту значної кількості людей з Азії та Молдови, яких перевозять до західних країн з метою продажу, зазначається в документі.

"За минулий рік в Україні зросли обсяги торгівлі дітьми, особливо сиротами. Хоча Уряд України досяг певних успіхів у протидії торгівлі людьми, поки що спостерігається певне відставання в реалізації Комплексної програми протидії торгівлі людьми, координації з правоохоронними органами країн призначення та боротьбі з корупцією в органах державної влади", - говориться в звіті.

“Найменш захищені верстви населення України стали мішенню для злочинців та злочинних угруповань”, – зазначив колишній конгресмен Джон Міллер, який тепер скеровує зусилля Уряду США у сфері боротьби з торгівлею людьми.

“У дусі партнерства ми заохочуємо уряди всіх країн активізувати свої зусилля і покласти край цьому явищу, захистити людей від тенет торгівлі людьми”, - додав він, зазначається в повідомленні.

Торгівля людьми є формою сучасного рабства, при якій людей силою, обманом чи примусом використовують як робочу силу або піддають сексуальній експлуатації. За оцінками, викладеними в доповіді за 2004 рік, такими методами щороку через державні кордони перевозять 600–800 тисяч осіб. З них 47 відсотків – жінки, 34 відсотки – дівчата до 18 років, 16 відсотків – хлопці до 18 років. Це означає, що 80 відсотків тих, хто став об’єктом торгівлі людьми, це жінки й дівчата, а 50 відсотків – діти.

У минулому фінансовому році США виділили понад 70 мільйонів доларів на програми боротьби з торгівлею людьми за кордоном.

Доповідь про торгівлю людьми охоплює 140 країн світу і є найбільш повним оглядом зусиль урядів країн світу у сфері боротьби проти найгірших форм такої торгівлі. Її мета – підвищити глобальне розуміння проблеми і спонукати країни до ефективних дій проти торгівлі людьми, зазначається в прес-релізі посольства США.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування