Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПОДАТКОВА "ТРЯСЕ" ОРГАНІЗАЦІЇ, ЯКІ ПРАЦЮЮТЬ НА ГРАНТИ

П'ятниця, 4 червня 2004, 15:01
Недержавні організації, згадані в попередньому звіті голови тимчасової слідчої комісії ВРУ Валерія Мішури, перевіряються податковими органами.

Про це повідомив на прес-конференції у п'ятницю голова правління Комітету виборців України Ігор Попов.

Охарактеризувавши ситуацію в Україні з точки зору наближення до демократичних виборів як "крок вперед, два кроки назад", Попов одним із таких "кроків назад" назвав тиск на незалежні громадські організації.

Зокрема, на думку керівника КВУ, одним із виявів такого тиску стало створення парламентської тимчасової слідчої комісії з питань встановлення фактів закордонного втручання у фінансування виборчих кампаній в Україні через недержавні організації (НДО), що існують на гранти іноземних держав, та оприлюднений головою комісії Мішурою попередній звіт.

"В усіх фігурантів звіту Мішури працюють податкові інспекції", - заявив Попов.

За його повідомленням, в КВУ податківці "уже місяць працюють, і не кажуть, коли вони закінчать".

Як повідомлялося раніше, 21 травня 2004 р. голова тимчасової слідчої комісії комуніст Мішура виступив у парламенті з попереднім звітом комісії, у якому робиться висновок, що "реальна допомога надається виключно представникам блоку "Наша Україна", БЮТ, СПУ".

У попередньому звіті підкреслюється, що головний сенс і зміст діяльності НДО – створення в Україні інфраструктури і атмосфери, яка сприятиме успішному проведенню ідеологічної обробки населення у вигідному "гранто-донорам" напрямку.

У висновку така діяльність кваліфікується як закордонне втручання у внутрішні справи України, оскільки "залежність НДО від західних фондів та інститутів, що їх фінансують, призводить до реалізації конкретних політичних цілей західних держав".

У той же час, член БЮТ Олександр Турчинов, який входить до складу комісії, заявив, що жодного засідання комісії з кворумом не відбувалося, ніхто не затверджував цей звіт і він є власною точкою зору Мішури.


Читайте також:

КОМУНІСТИ ВИМАГАЮТЬ ЗАБОРОНИТИ НЕДЕРЖАВНІ ОРГАНІЗАЦІЇ, БО ВОНИ ПРИВЕДУТЬ ДО ВЛАДИ ЮЩЕНКА

Смєшко каже, що "грантоїди" часто виявляються шпигунами?

Анатолій Гриценко: "Головний грантоїд в Україні – це держава"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування