Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко назвав першу п'ятірку на виборах, але за прогнозами направив до Мороза

Вівторок, 6 липня 2004, 16:03
Народний депутат Микола Томенко прогнозує, що після першого туру голосування розподіл голосів виборців за кандидатів у президенти виглядатиме так: Ющенко, Янукович, Симоненко, Мороз, Вітренко.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції у Києві.

На його думку, для опозиційних політиків, що балотуються в президенти, існує тенденція зменшення кількості набраних голосів з кожним наступним балотуванням.
Тому, вважає Томенко, Симоненко й Мороз наберуть на цих виборах меншу кількість голосів, ніж на минулих.

Разом із тим, Томенко зазначив, що він "втратив інтерес до прогнозування і до рейтингів". На його думку, "найбільш топовим прогнозистом залишається Олександр Мороз, який другий тиждень прогнозує, що він вийде в другий тур".

Депутат зазначив, що "абсолютними цифрами можна буде оперувати у вересні, а сьогодні це важко зробити".

Томенко також запропонував кандидатам у президенти підписати пакт, згідно з яким, той, хто набирає менше одного відсотка, припиняє політичну діяльність. За його словами, він проти низькорейтингових кандидатів, які балотуються раз у раз, "нічого не має, але це український народ мучить".

Під час прес-конференції Томенко також роздав журналістам зразок темника, що його 4 липня було поширено на канали.

За його словами, у випусках новин "логіка й подача (інформації) у відповідності до цього темника". "Щодо Першого національного, 1+1 і Інтера мова йде про кричущі порушення закону", - додав він.

Томенко повідомив, що матеріали по першому дню висвітлення президентської кампанії будуть зібрані і передані до Держкомтелерадіо та посольства Росії в Україні.

Звернення до російського посольства пов'язане з тим, що "програма РТР, зокрема, носила виразно агітаційний характер, що для закордонних ЗМІ взагалі заборонено законом".

Томенко також спрогнозував складну ситуацію для ЗМІ під час президентської кампанії, зазначивши, що попри мораторій на перевірки медіа на час передвиборчих перегонів, тиск чиниться на економічні складові, чому комітет свободи слова не в змозі запобігти.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...