Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВАСИЛЬЄВ ЗВИНУВАЧУЄ "ТHE INDEPENDENT" У ЗРИВІ РОЗСЛІДУВАННЯ СПРАВИ ГОНГАДЗЕ

Четвер, 8 липня 2004, 13:07
Генеральний прокурор Геннадій Васильєв називає публікацію у британській "Індепендент" витоку матеріалів з Генпрокуратури спробою "зірвати розслідування і перевести кримінальну справу щодо вбивства Гонгадзе у політичну площину".

Про це говориться у відкритому листі генпрокурора на адресу "Тhe Independent".

Васильєв заявляє, що стаття його "шокувала цинізмом і зухвалістю, з якими були перекручені реальні події і факти" та завдала "невиправної шкоди розслідуванню екстра-важливої для України справи і поставила під загрозу життя багатьох людей".

Як приклад він наводить, що в статті сказано, що "генерал Пукач був арештований за наказом генерального прокурора України Піскуна і звільнений після призначення Васильєва".

Васильєв наголошує, що "прокуратура не має жодного відношення до звільнення генерала Пукача". "Його було звільнено з-під варти судом. І відбулося це 5 листопада минулого року. А мене призначили на цю посаду лише 18 листопада", - зазначає він.

Він також зазначив у листі, що інформація про те, що за Гонгадзе велося стеження напередодні зникнення давно була в розпорядженні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради і не є сенсацією.

"Я знав про ці матеріали, працюючи в складі цієї комісії з 2000 по 2002 рік. Ще тоді ми зверталися до прокуратури з вимогою провести відповідне розслідування. І, до речі, оприлюднені нині протоколи свідчать саме про те, що розслідування в цьому напрямку таки проводилося", - додав генпрокурор.

"Разом з тим Ігор Гончаров представляється ледь не народним героєм. Але ж цей чоловік не лише свідок у справі Гонгадзе. Перш за все це жорстокий, кривавий вбивця! На його совісті життя 11 людей!", - зазначає він.

Звертаючись до автора статті Аскольда Крушельницького, Васильєв звинувачує його в тому, він "свідомо обвинуватив багатьох людей у скоєнні тяжкого злочину, розсекретив їх прізвища, поставив під загрозу їх життя, а також життя їхніх родин".

"Щодо самого розслідування, то нанести йому більшої шкоди поки не зміг ніхто. Через розголошення суттєвих слідчих даних зірвано низку оперативно-слідчих дій", - зазначає генпрокурор.

"Це вже питання, власне, до самої газети. Навіщо була зроблена спроба зірвати розслідування цієї важливої справи? Можливо когось непокоять активні кроки, які робить оперативно-слідча група? Можливо, декому вигідно аби розслідування справи Гонгадзе затягувалося якомога довше?", - пише генпрокурор.

"Виходячи з цього, я хочу рішуче заявити: жодні намагання зірвати розслідування і перевести кримінальну справу щодо вбивства Гонгадзе у політичну площину – не матимуть успіху. Генеральна прокуратура України проводитиме ґрунтовне і всебічне розслідування, реалізовуватиме у його рамках усі необхідні слідчо-оперативні дії і не братиме учать у політичних суперечках, залишивши це для політиків", - наголошує він.

Як відомо, 19 червня британська "Індепендент" оприлюднила великий витік із матеріалів справи Гонгадзе, де, зокрема, цитувалися допити групи міліціонерів, які слідкували за Георгієм.

Вони заявили, що стеження було встановлено за наказом начальника "наружки" МВС генерала Олексія Пукача і самого міністра Кравченка. Також було процитовано допит Ігоря Гончарова, який заявив, що Гонгадзе було убито за наказом Кравченка, який діяв від імені Кучми.

Читайте також про події навколо витоку матеріалів у справі Гонгадзе:

ГЕНПРОКУРАТУРА ПОРУШИЛА КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ ЗА РОЗГОЛОШЕННЯ МАТЕРІАЛІВ У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ

Як обезголовлений труп та мертвий свідок повертаються з того світу, щоби полювати за лідером України

"Кравченко наказав убити Гонгадзе від імені Кучми". У Британії оприлюднені допити міліціонерів "наружки"

Адвокат начальника "наружки" Пукача заявляє, що за Гонгадзе могла стежити міліція

Реанімація справи Гонгадзе. Паралельно у Британії та Україні

КУЧМА НЕ БУДЕ СУДИТИСЯ З "ІНДЕПЕНДЕНТ" ЗА ЗВИНУВАЧЕННЯ У ВБИВСТВІ ГОНГАДЗЕ

Статтю в "Індепендент" про справу Гонгадзе вивчають у Конгресі США

ГЕНПРОКУРАТУРА НЕ КАЖЕ, ЧИ АРЕШТУВАЛИ ГРОМАДЯНИНА К, ЯКИЙ НАЧЕБТО ВБИВ ГОНГАДЗЕ

ГОНГАДЗЕ УБИЛИ ПОСТРІЛОМ У ГОЛОВУ – ТОМУ З`ЯВИВСЯ ГРОМАДЯНИН К.

ГЕНПРОКУРАТУРА ПОРУШИТЬ СПРАВУ ЧЕРЕЗ ВИТІК ІНФОРМАЦІЇ ПРО ГОНГАДЗЕ В "ІНДЕПЕНДЕНТ"?

Мирослава Гонгадзе: правдивість "Індепендент" доводить зникнення паспорта Георгія

ГЕНПРОКУРАТУРА: В УБИВСТВІ ГОНГАДЗЕ ЗІЗНАВСЯ "ГРОМАДЯНИН К.". Затриманий по іншій справі

ГЕНПРОКУРАТУРА НЕ ВІРИТЬ СТАТТІ В "ІНДЕПЕНДЕНТ" ПРО СПРАВУ ГОНГАДЗЕ

ДЖЕРЕЛАМ, ЯКІ ДАЛИ "ВИТІК" У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ В "ІНДЕПЕНДЕНТ", ПОГРОЖУВАЛО МВС

Литвин знає замовника статті в "Індепендент" про Гонгадзе. І каже, що це початок


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...