Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Лазаренка скаржиться на "неправомірні" дії Васильєва

Четвер, 8 липня 2004, 15:27
Адвокат екс-прем'єра Марина Долгопола заявляє, що Генеральний прокурор Геннадій Васильєв "свідомо та відверто порушує норми Конституції України"

Так Долгопола прокоментувала у своїй заяві, переданій в четвер, інформацію, подану Васильєвим на його прес-конференції 25 червня.

"Генеральний прокурор в черговий раз проігнорував конституційну норму щодо презумпції невинуватості особи, стверджуючи, що "Лазаренко здійснив тяжкі злочини на території України". Але ж в Україні, згідно із законом, виключно суд має право робити подібні висновки?" – йдеться у заяві.

Долгопола стверджує, що інформація про рішення американського суду про зняття 75 % обвинувачень стосовно Лазаренка і про не відповідність дійсності інформації щодо визнання Лазаренка замовником вбивства Гетьмана та Щербаня, "не сподобалась" Генпрокурору.

"Тому, на своїй прес-конференції наступного дня, 25 червня 2004 року, Васильєв, замість аргументованого пояснення позиції прокуратури щодо вищезазначених питань, вдався до неприпустимих і неправомірних дій – образливих та цілком некоректних висловлювань на адресу адвоката, які можна розцінювати як незаконне втручання в адвокатську діяльність", - повідомила Долгопола..

Долгопола також заявила, що надаючи юридичну допомогу Лазаренку, виконуючи професійний обов'язок, вона має "право використовувати всі передбачені законом засоби захисту прав і законних інтересів мого підзахисного". Генпрокуратура України не має права втручатись у будь-який спосіб у діяльність адвоката, оскільки, згідно із міжнародно-правовими засадами адвокатської діяльності, Уряди мають забезпечувати адвокатам "можливість здійснювати їх професійні обов'язки без залякування, перешкод, завдання турбот й недоречного втручання".

"Згідно із законами України, адвокату гарантується рівність прав з іншими учасниками процесу. Тому емоційні висловлювання Генерального прокурора на адресу адвоката є неприпустимими", - пояснила Долгопола.

"Генеральний прокурор України має безумовно дотримувати норм законодавства щодо гарантій адвокатської діяльності", - заявила вона.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування