Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Львові затримали трьох активістів "Пори"

Понеділок, 2 серпня 2004, 18:20
Під час львівської акції протесту проти розгрому студентського наметового містечка в Сумах, яка проходила біля УМВСУ у Львівській області, представники міліції затримали трьох осіб.

Про це повідомляє Інформаційне агентство "Західна інформаційна корпорація", зазначаючи, що "такі ж акції протесту проходять у дванадцяти областях України".

За даними інформагентства, організатором акцій протесту виступила громадянська кампанія "Пора", а затримання її трьох активістів у Львові відбулося за наказом начальника управління МВС у Львівській області Михайла Курочки.

За словами Курочки, протестанти не дотрималися усіх норм чинного законодавства, згідно з яким про акцію протесту необхідно повідомляти міську раду за два робочі дні до її проведення.

Курочка запропонував активістам "Пори" добровільно припинити протест до тих пір, поки вони не виконають усі вимоги закону. На це організатори відповіли, що проведуть акцію тоді, коли це було заплановано – з 13:00 до 14:00, повідомляє інформагенція.

Отож, сьогодні о 13:45 Курочка видав наказ затримати трьох активістів "Пори" для надання пояснень і документації матеріалів, які згодом скерують до суду.

Як повідомив "Західній інформаційній корпорації" активіст кампанії "Пора" Володимир (своїх прізвищ, кількість учасників, організації, які їх підтримують, активісти "Пори" не називають), львівська акція виникла стихійно, оскільки сумських студентів затримали під час вихідних.

"Заяву про проведення акції протесту до міської ради ми подали лише сьогодні о 12.40. Згідно з Конституцією України, для проведення акцій протесту необхідно поінформувати владу у строки, за які вона зможе до неї підготуватися. Для УМВСУ, ми вважаємо, нескладно підготуватися протягом п’яти хвилин", - заявив Володимир.

"Ми протестуємо проти того, що вищу освіту хочуть загнати під СДПУ(о), членом якої є ректор Аграрного університету у Сумах (Олександр Царенко) і міністр освіти і науки Кремінь", - додав він.

"Суми - лише початок. У нас є відомості, що об’єднувати університети планують також у Хмельницькому. За допомогою об’єднання Олександр Царенко намагається прикрити банкрутство керованого ним аграрного університету. Якщо наші дії не дадуть жодних результатів, ми вдамося до більш радикальних дій" – наголосив активіст "Пори" Володимир.

Читайте також:

Сумські студенти просять гроші – на нову "революцію на граниті"?

МІЛІЦІЯ РОЗІГНАЛА ПРОТЕСТ СТУДЕНТІВ ІЗ СУМ, ЯКІ НЕ ХОТІЛИ ІТИ ПІД СДПУ(О)

Погром студентів у Сумах влада влаштувала через камуфляжні костюми

Ющенко очікує, що у сумських студентів знайдуть танки і "катюши"

Арештованих сумських студентів не годують і тримають без повітря

Ні "совокуплєнію" вузів! Сумські студенти вирушають походом на Київ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування