Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький хоче надарма засвітитися у ЗМІ?

Вівторок, 3 серпня 2004, 20:00
Комітет виборців України пов'язує позов депутата Леоніда Черновецького до організації з реєстрацією його кандидатом у президенти і бажанням привернути до себе увагу ЗМІ.

Про це йдеться в заяві КВУ, поширеній у вівторок у відповідь на повідомлення ЗМІ про позов Черновецького про захист честі, достоїнства і ділової репутації та спростування інформації, оприлюдненої КВУ в березні нинішнього року.

Організація зазначає, що станом на 3 серпня в розпорядженні КВУ не має ні копії позовної заяви, ні будь-якої іншої інформації про суть справи, і наразі коментує лише заяву прес-секретаря депутата Катерини Шаповал.

В заяві говориться, що протягом кількох місяців Комітет виборців міста Києва (який хоч і є структурною одиницею КВУ, але являється самостійною юридичною особою) здійснював моніторинг діяльності народних депутатів.

В рамках програми, представники організації зверталися до помічників депутатів з проханням надати звіти про діяльність народних депутатів.

"Від більшості депутатів або їх помічників була отримана вичерпна інформація. Однак, за телефоном приймальні Черновецького порадили звернутися безпосередньо листом на адресу у Верховній Раді. Такий лист був надісланий, проте відповіді на нього не отримано і досі", - говориться в заяві.

"Це стало однією з підстав назвати у звіті Леоніда Черновецького "аутсайдером", "закритим політиком", "депутатом, з яким не вдалося налагодити нормального співробітництва", - зазначає КВУ.

"Одним із висновків моніторингу столичних ЗМІ на предмет представлення в них народних депутатів, зокрема, стало твердження, що "депутат Черновецький підігріває інтерес ЗМІ скандальними заявами або нестандартними кроками, що далеко не пов’язані з роботою в окрузі, законотворчою чи політичною позицією", - зауважує Комітет виборців.

КВУ також відзначає, що критичні оцінки в звіті звучали на адресу інших депутатів, зокрема Валерія Лебедівського, котрий незабаром звернувся до КВУ з листом, в якому містилася запитувана інформація та прохання внести певні корективи в звіт, що і було зроблено й повідомлено ЗМІ.

"Той факт, що інформація про позов депутата Черновецького до КВУ з‘явилася більше ніж через 4 місяці після публікації звіту і невдовзі після реєстрації Черновецького кандидатом на пост президента, дає підстави вважати про бажання депутата використати ім‘я КВУ для створення додаткових інформаційних приводів у своїй передвиборчій кампанії", - зазначає КВУ.

КВУ сподівається, що "згадана справа ініційована особисто депутатом і не є ще одним елементом в цілеспрямованій кампанії дискредитації недержавних організацій, що останнім часом розгорнулася в багатьох ЗМІ".

Щодо твердження, що "дана організація є залежною від невідомих спонсорів", то тут КВУ радить депутату звернутися до установ, в які Комітет виборців "звітується у відповідності до законодавства України або безпосередньо до офісу організації".

Читайте також:

Черновецький подав у суд на Комітет виборців

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...