Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу дякують за "біг-морди" і критикують за олімпійську корупцію

П'ятниця, 6 серпня 2004, 18:19
Голова парламентського комітету зі свободи слова Микола Томенко заявляє, що виборча кампанія Януковича привнесла неологізми в українську лексику.

"Кампанія залишила певний лінгвістичний відбиток і дала багате підґрунтя для оригінальних ідей", – заявив Томенко, слова якого наводить прес-служба центрального штабу Ющенка.

"За найскромнішими підрахунками експертів, така велика кількість зовнішньої реклами, що вже місяць тішить громадян нашої держави, мала б перевершити встановлений законом виборчий фонд у 10,2 мільйона гривень. Тепер цікаво дізнатися, що з цього приводу скаже ЦВК", – розповів Томенко.

Однак він називає "родзинкою" агітплакатів не їхню кількість, а їх зміст та форму.

"Переважну частину площі рекламного плаката займає зображення обличчя кандидата на посаду президента Януковича. І мудрий український народ вже встиг відреагувати: великі рекламні щити, які раніше називалися іншомовним словом "біг-борди" тепер з подачі Януковича нарекли "біг-мордами", - повідомив парламентар.

"В принципі, така колізія - це певний позитив рекламної кампанії Януковича, адже кандидат, який у одному слові допускає по дві помилки, став співавтором неологізму в українській мові", - сказав Томенко.

Водночас у п'ятницю інший член "Нашої України" Олег Рибачук поширив заяву, що рішення про відправлення офіційної делегації України на Олімпіаду в Афіни коштом невідомої комерційної фірми є порушенням закону "Про боротьбу з корупцією".

Нагадаємо, що до складу делегації входить чинний прем'єр Янукович та ще шість міністрів і шість губернаторів.

Рибачук вимагає, щоб голова Держкомспорту Микола Костенко оприлюднив інформацію про джерела фінансування поїздки та назвав прізвища всіх осіб, які входять до офіційної делегації.

"Правоохоронні органи мають провести розслідування згаданих дій державних службовців", - наголосив Рибачук.

Стаття 1 цього закону "Про боротьбу з корупцією" кваліфікує як "корупційне діяння" незаконне одержання особою, уповноваженою на виконання функцій держави, у зв’язку з виконанням таких функцій матеріальних благ, послуг, пільг або інших переваг.

"Я переконаний, - підкреслив Рибачук, - що чиновники, які не мають жодних відносин до виступів українських олімпійців в Греції, повинні добровільно відмовитися від розважальної подорожі за кошти невідомого походження на користь тренерів і лікарів".

"А самому Януковичу варто брати приклад з Ющенка, який 2000 року у статусі прем’єр-міністра відмовився від "туристичної" поїздки на Олімпіаду у Сіднеї і своїм розпорядженням втричі скоротив список офіційної делегації. Але, вочевидь, у чинного голови уряду інші етичні стандарти", - сказав Рибачкук.

Читайте також:

Янукович буде PRитися на Олімпіаді за рахунок туристичної фірми

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували НПЗ
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...