Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович теж схожий на євроінтегратора

П'ятниця, 6 серпня 2004, 19:05
Прогрес у наближенні України до Євросоюзу найбільше українців пов'язують із кандидатом Віктором Ющенком.

29,6% громадян назвали прізвище Ющенка, відповідаючи на питання, "Хто з основних кандидатів у президента здатний наблизити Україну до вступу до ЄС?".

Про це ідеться у останньому соцдослідженні Центру Разумкова, проведеному наприкінці липня.

18,4% вірять, що наблизити Україну до ЄС зможе Віктор Янукович. У євроінтеграційні наміри лівих кандидатів вірять значно менше респондентів: 4,2% пов'язують це з Морозом, 3,3% – з Симоненком.

14,6% респондентів переконані, що ніхто з запропонованих кандидатів не зможе наблизити Україну до вступу до ЄС. А майже третина опитаних (30,3%) не змогли відповісти на питання.

Однак більшість громадян вважають, що Україні потрібно вступати до ЄС, зазначив директор соціослужби Центру Разумкова Андрій Биченко – за це 50,9%.

Інше питання соцдослідження – якою мовою має спілкуватися із виборцями кандидат у президенти – не дало однозначних результатів.

Третина українців (34,8%) сказали, що це треба робити лише українською мовою, приблизно стільки ж (34,0%) вважають, що кандидат має спілкуватися з виборцями і українською і російською мовами, залежно від регіону.

4,6% хотіли б чути від кандидата лише російську мову. Для чверті респондентів мова спілкування кандидата не має значення, а 1,1% не змогли відповісти на питання.

На Заході 72,3% опитаних вважають, що кандидат має спілкуватися лише українською мовою. Тоді як на півдні виключно українській мові спілкування з кандидатом віддають перевагу 14,0%.

Також 14,1% жителів Сходу держави виступають тільки за українську. Водночас у цих регіонах небагато і тих, хто тільки за російську мову – 7,3% опитаних на Півдні та 8,7% опитаних на Сході.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 22 по 28 липня 2004 року в усіх регіонах України. Опитано 2014 респондентів віком від 18 років. Похибка вибірки – 2,3%.

"Українська Правда"




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування