Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щербань каже, що студентів підбурюють нардепи, а міносвіти - що "Пора"

Субота, 7 серпня 2004, 16:11
Заступник міністра освіти Віталій Журавський заявляє, що жодного студента, які беруть участь у акціях протесту проти об'єднання трьох сумських вузів, не було виключено з вузу.

Про це він заявив у п'ятницю в ефірі програми "Саме той".

"Жодного студента, які брали участь, скажімо, в акції незгоди з приводу факту утворення Сумського національного університету не відраховано. Студент має право на висловлення своєї позиції", - сказав виконувач обов'язків міністра.

На запитання, чи гарантує він, що студенти й надалі не будуть відраховані за свої політичні погляди, Журавський сказав "Ні". При цьому він зазначив, що "бачив в наметовому містечку лише 5 студентів, і не більше".

"Ви знаєте, я був в наметовому містечку, там в основному хлопці в уніформах, які брали участь у військових операціях – в Абхазії, в Придністров’ї. 35-40 років, люди", - сказав він.

"Там є декілька народних депутатів з опозиції, які чітко давали інструкції, як треба діяти, ось. Це люди, які проводили акцію "Україна проти Кучми". Ви знаєте чим вона закінчилась. Це все – політика", - зазначив Журавський.

"Просто є політичні сили, які не зацікавлені в стабільності, які стараються найти будь-який привід для того, щоб привернути до себе увагу, і забезпечити успіх того чи іншого опозиційного кандидата на виборах президентських, і більше нічого", - додав він.

За його словами, утворення Сумського національного університету – дуже позитивний факт для України". На підтвердження своєї думки Журавський зазначив, що такі процеси відбуваються "і в Англії, і в Франції, і в Німеччині, і ось недавно президент Путін видав указ про створення на базі трьох тисяч вищих учбових закладів, здається, десь близько 600".

На запитання, чи причетна до цього організація "Пора", Журавський сказав: "Ну так це ультраправі організації, як Ви знаєте... А студенти Сумського національного університету цю акцію не підтримують".

В той же час сумський губернатор Володимир Щербань в ефірі радіо "Свобода" звинуватив депутатів Верховної Ради у підготовці акції студентів та провокацій проти них.

Він також заявив, що "в таборі, в наметовому містечку, їм крутили касети, робили інструктаж, як протидіяти владі".

"У мене сидить зараз дівчина...Вона розповідає, як викладачі агітують за гроші, щоб іти разом, щоб дитина ця заробила 10-20 гривень, щоб вона пройшла цей кілометр чи два", - сказав він.

"Ви розумієте, що сьогодні В’ячеслав (Кириленко - народний депутат з "Нашої України") мені каже, що там вже кинули триазот у цей наметовий майданчик. Я кажу йому, що він розумна людина не розуміє, що невже влада, чи хтось інший із тих, хто сьогодні за створення університету буде кидати на для того, щоб на нього показали пальцем?", - запитав Щербань.

"Шановні, це ви робите все самі, і шибки б’єте у своїх студентів, самі б’єте, той же В’ячеслав. "Я?", - питає він. Кажу, що не він б’є, а та група людей, яка є там, яка була затримана в неділю минулу, коли там були із Хмельницька, і з Черкас, і з Києва, і з Броварів, і з Донецької області, і з Конотопа, і ще з інших областей були УНА-УНСО, ті, хто мають досвід", - додав губернатор.

Як відомо, у п'ятницю зранку поблизу міста Ромни міліція силою зупинила пішу ходу на Київ, затримавши близько 40 студентів.

У червні в Сумах було розгорнуто наметове містечко проти приєднання держуніверситету і педуніверситету до Сумського аграрного університету під керівництвом ректора-депутата від СДПУ(о) Олександра Царенка.

Читайте також:

ЯНУКОВИЧ НЕ ПОГРОЖУВАВ ЩЕРБАНЮ, А В СУМИ ЇДЕ ТІГІПКО

31-го студента судитимуть за похід на Київ?

Міліція студентів не била, а розмовляла

МІЛІЦІЯ ПРОДОВЖУЄ ВИЛОВЛЮВАТИ СУМСЬКИХ СТУДЕНТІВ

МВС ЗВВИНУВАЧУЄ ПОЛІТИЧНІ СИЛИ В ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ-ЕКСТРЕМІСТІВ

ЯНУКОВИЧ ЗВІЛЬНИТЬ ЩЕРБАНЯ, ЯКЩО ТОЙ ВИПУСТИТЬ СТУДЕНТІВ ЗА МЕЖІ ОБЛАСТІ?

МІЛІЦІЯ РОЗІГНАЛА ПРОТЕСТ СТУДЕНТІВ ІЗ СУМ, ЯКІ НЕ ХОТІЛИ ЙТИ ПІД СДПУ(О)

Про причини акції читайте тут:

Ні "совокуплєнію" вузів! Сумські студенти йдуть походом на Київ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування