Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жертви набігів міліції подадуть до суду на Білоконя?

Понеділок, 9 серпня 2004, 15:53
Сумські студенти, що йдуть до Києва протестувати проти рішення про злиття трьох регіональних вузів у Сумський національний університет, мають намір подати до суду позов щодо керівників Міністерства внутрішніх справ і управління МВС України в Сумській області.

Крім того, студенти мають намір також оскаржити рішення суду, яким їм було заборонено проводити піший похід до столиці, заявили на прес-конференції в понеділок у Києві активісти цього походу.

Народний депутат, член фракції Соцпартії Юрій Луценко відзначив, що дві політичні сили - СПУ і блок "Наша Україна" - готують відповідну заяву в зв'язку із ситуацією навколо сумських студентів. Він також не виключає, що до цієї заяви приєднається і лідер Компартії Петро Симоненко.

Луценко підкреслив, що СПУ і "Наша Україна" координують дії, спрямовані на надання фізичної й моральної допомоги сумським студентам. "Ми з'явилися тільки тоді, коли почалася розправа над студентами. Ніхто не має право відняти в них право конституційної форми протесту, спрямованої не проти злиття, а проти корупції в сумських вузах. Ми і надалі будемо допомагати їм матеріально й морально", - заявив він.

Народний депутат, член блоку "Наша Україна" Микола Томенко розкритикував рішення суду, що заборонив проводити подібну акцію. За його словами, таким рішенням суду студентам заборонено "користуватися Конституцією, тому що, на думку суду, вони не вміють нею користуватися".

Активістка руху Олександра Веснич повідомила, що на даний час студенти не мають наміру відмовитися від походу на Київ.

Луценко висловив думку, що силового виходу з даної ситуації немає. "Потрібно сідати тільки за стіл переговорів і скасовувати указ. Заборонити похід не можна", - сказав він.

З початку серпня кілька десятків сумських студентів, їхніх батьків і викладачів йдуть пішою ходою на Київ. Влада в судовому порядку заборонила пішу ходу. Минулої п'ятниці щодо 32 студентів були складені протоколи про адміністративні порушення.

Сумський студентський рух опору заявляє, що є "незалежним від будь-яких політичних сил і кандидатів у президенти", а головні вимоги акції - скасування указу президента й розпорядження уряду про ліквідацію трьох вузів у Сумах і створення на їх базі Сумського національного університету, звільнення виконуючого обов'язки ректора цього університету Олександра Царенка до вирішення цього питання.

У понеділок, за даними організаторів акції, близько 40 осіб, що йдуть у Київ, знаходяться на трасі Пирятин-Лохвица в Полтавській області.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Студентам забороняють іти по трасі. Їх справа може дійти до Гаазького суду?

Щербань каже, що студентів підбурюють нардепи, а міносвіти - що "Пора"

ЯНУКОВИЧ НЕ ПОГРОЖУВАВ ЩЕРБАНЮ, А В СУМИ ЇДЕ ТІГІПКО

31-го студента судитимуть за похід на Київ?

Міліція студентів не била, а розмовляла

МІЛІЦІЯ ПРОДОВЖУЄ ВИЛОВЛЮВАТИ СУМСЬКИХ СТУДЕНТІВ

МВС ЗВИНУВАЧУЄ ПОЛІТИЧНІ СИЛИ В ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ-ЕКСТРЕМІСТІВ

ЯНУКОВИЧ ЗВІЛЬНИТЬ ЩЕРБАНЯ, ЯКЩО ТОЙ ВИПУСТИТЬ СТУДЕНТІВ ЗА МЕЖІ ОБЛАСТІ?

МІЛІЦІЯ РОЗІГНАЛА ПРОТЕСТ СТУДЕНТІВ ІЗ СУМ, ЯКІ НЕ ХОТІЛИ ЙТИ ПІД СДПУ(О)

Про причини акції читайте тут:

Ні "совокуплєнію" вузів! Сумські студенти йдуть походом на Київ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування